back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λ. Κιοσσές: Σε κάποια γαλακτοκομικά ίσως υπάρξει θέμα διαθεσιμότητας

Διαβάστε επίσης

Σε είδος πολυτελείας κινδυνεύουν να μετατραπούν τα γαλακτοκομικά προϊόντα αφού οι τιμές τους έχουν αυξηθεί και όπως εκτίμησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαρία Παύλου, ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, Λευτέρης Κιοσσές, «σε κάποια συγκεκριμένα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενδεχομένως να υπάρξει και θέμα διαθεσιμότητας εάν δεν αλλάξει η πορεία που έχουμε πάρει ως χώρα στην παραγωγή των γαλακτοκομικών».

Όπως εξήγησε: «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και θα συνεχίσει να υπάρχει καθώς έχουν αυξηθεί οι τιμές στις πρώτες ύλες και παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, έχει μειωθεί το ζωικό κεφάλαιο στη χώρα μας. Έχουμε λιγότερα ζώα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό επηρεάζει και το κόστος παραγωγής και την προσφορά στην αγορά. Η ζήτηση παραμένει η ίδια αλλά έχει μειωθεί η προσφορά οπότε είναι δεδομένο ότι οι τιμές κινούνται προς τα πάνω και θα συνεχίσουν αυτή την ανοδική πορεία» 

Αναφερόμενος στο 4ημερο των εκπτώσεων, black Friday- Cyber Monday, o κ. Κιοσσές χαρακτήρισε μουδιασμένους τους καταναλωτές γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, φοβούνται καθώς δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, ειδικά με το θέμα της ενέργειας.

«Από τη μία έχουμε το θέμα του πληθωρισμού και ιδιαίτερα το θέμα της ενέργειας που έχει επηρεάσει τα νοικοκυριά και από την άλλη έχουμε και το θέμα της ψυχολογίας. Το θέμα της ακρίβειας είναι πρώτο θέμα στην επικαιρότητα και αυτό επηρεάζει και την ψυχολογία των καταναλωτών» υπογράμμισε και πρόσθεσε:  «Οι καταναλωτές φοβούνται ότι τους περιμένει δύσκολος χειμώνας και επειδή δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, με το κόστος της ενέργειας, προσπαθούν να βάλουν χρήματα στην άκρη και το πιο εύκολο πράγμα να κόψουν είναι οι αγορές προϊόντων που δεν είναι άμεσης ανάγκης»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα