18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού με κρύο και χιόνια

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα Κυριακή, σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την κεντρική Στερεά, την Εύβοια και από το απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 με 7 και στα νοτιοδυτικά τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 11 με 13 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 14 με 17 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Αττική κυρίως τη νύχτα. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 36 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 12 βαθμούς κελσίου.

Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και από τις απογευματινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας. Άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες στη δυτική Κρήτη, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Άνεμοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασίαα πό 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα