14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης για την Κιβωτό του Κόσμου, με τους εισαγγελείς ανηλίκων να λαμβάνουν καθημερινά καταθέσεις.

Σε εξέλιξη και ο οικονομικός έλεγχος των δομών από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Στο μικροσκόπιο των ελέγχων, εκτός από το επίσημο ταμείο της οργάνωσης, βρίσκονται και τουλάχιστον 15 στελέχη της.

Ελέγχους σε έξι μονάδες παιδικής προστασίας και φροντίδας της Αττικής προανήγγειλε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με “έναυσμα’’ όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δημοσιεύματα σχετικά με περιστατικά κακοποίησης. Ο έλεγχος θα επικεντρωθεί στην εξέταση προσώπων για τη διαπίστωση τυχόν συνθηκών κακοποίησης ή βαριάς παραμέλησης των φιλοξενουμένων, όπως και στις ενέργειες διαχείρισης και εν γένει της ποιότητας και επάρκειας των εγκαταστάσεων, του εξοπλισμού και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ποινή 3ων ετών και εννέα μηνών επέβαλε το Αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 47χρονη εργαζόμενη σε βρεφονηπιακό σταθμό της πόλης για κατ’ εξακολούθηση άσκηση σωματικής βίας σε τουλάχιστον 10 βρέφη στη δομή που εργαζόταν. Η κατηγορούμενη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Ανακοίνωση για 13χρονη που απήχθη χθες από το Μεταξουργείο, εξέδωσε το Χαμόγελο του Παιδιού. Ονομάζεται Ταμπαράκ, είναι μετρίου αναστήματος, 50 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε τζιν παντελόνι, κόκκινη μπλούζα, κόκκινα παπούτσια και μαύρο φούτερ. Έχει σκουλαρίκι στη μύτη.

Ανοιχτά μπορούν να είναι σήμερα τα καταστήματα, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από τις 8.30 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι σε Αργυρούπολη, Ελληνικό και Γλυφάδα λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων.

Στην Ουκρανία, δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Κιέβου εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα μετά τις ρωσικές επιθέσεις. Όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση, οι επισκευές του δικτύου αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 24ώρου, οπότε και αναμένεται να λειτουργήσουν και τα συστήματα θέρμανσης. Στη Χερσώνα, τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, δύο εβδομάδες μετά την αποχώρηση των ρωσικών και φιλορωσικών δυνάμεων, καθώς εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την πόλη από την ανατολική όχθη του Δνείπερου.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ και τους σημερινούς αγώνες του 5ου και του 6ου ομίλου παίζουν: στις 12: Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα. Στις 3: Βέλγιο – Μαρόκο. Στις 6: Κροατία – Καναδάς και στις 9: Ισπανία – Γερμανία.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα