back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σοκάρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες και οι καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά, σεξουαλική παρενόχληση και απομόνωση παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου.

Στο μεταξύ, με γοργούς ρυθμούς κινείται η Δικαιοσύνη και η Εισαγγελία ανηλίκων προκειμένου να υπάρξει πλήρης και σε βάθος διαλεύκανση. Αιφνιδιαστικούς ελέγχους πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία στη κεντρική δομή του Κολωνού, και στις άλλες δομές της Οργάνωσης σε Καλαμάτα, Πωγωνιανή, Κόνιτσα, Χίο και Βόλο.

Δεν έχουν τέλος οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για τη δομή ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη όπου – σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας – διαπιστώθηκαν από αποκρύψεις θανάτων μέχρι βασανιστήρια. Την ίδια στιγμή, γονείς και κηδεμόνες παιδιών που ζουν στη δομή εξακολουθούν να καταγγέλλουν ένα κλίμα συγκάλυψης και εκφοβισμού από τα άτομα της δομής για να μη βγει τίποτα προς τα έξω.

Στο πάγωμα των λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων της ΜΚΟ HumanRights 360 προχώρησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, καθώς σύμφωνα με το ογκωδέστατο πόρισμα του προέδρου της αρχής Χαράλαμπου Βουρλιώτη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αντί να αξιοποιούνται για τις δράσεις της ΜΚΟ κατέληγαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα και τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία και αλλού. Στο επίκεντρο ερευνών για τα κακουργήματα της απιστίας και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται ο ιδρυτής της ΜΚΟ.

Διημερη επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Νωρίτερα απηύθυνε ομιλία σε εκδήλωση με μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη βρετανική πρωτεύουσα. Αύριο το πρωί στο περιθώριο του Ελληνικού επενδυτικού Συνεδρίου – στο οποίο θα είναι κεντρικός ομιλητής – θα έχει επαφές με επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων. Αργότερα το απόγευμα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του θα γίνουν δεκτοί από τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Αναμένεται να συζητηθεί το πλάνο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πρώην βασιλικών εγκαταστάσεων στο Τατόι.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, η Εμμανουέλα, η 21νος ετών φοιτήτρια από τα Χανιά που τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, εγκαταλείφθηκε αβοήθητη στην άσφαλτο από τον ασυνείδητο οδηγό που την είχε προηγουμένως παρασύρει με το όχημά του. Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς της, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να δώσουν ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας. Αύριο, απολογείται ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου αλβανικής καταγωγής και η 19χρονη συνοδηγός. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την ανατίναξή της γέφυρας του Γοργοπόταμου από τις αντάρτικες ομάδες του Άρη Βελουχιώτη και του Ναπολέοντα Ζέρβα με την συνεργασία ‘Άγγλων σαμποτέρ στις 25 Νοεμβρίου 1942. ‘’Για μεγαλειώδη πράξη της ενωμένης εθνικής αντίστασης με αποφασιστική επίδραση στην έκβαση του μακροχρόνιου αγώνα των δυνάμεων της ελευθερίας και της δημοκρατίας εναντίον του φασισμού και του ναζισμού’’ έκανε λόγο ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε τουλάχιστον 40 συλλήψεις προχώρησε η τουρκική αστυνομία κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στην Κωνσταντινούπολη για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Γιγαντώνεται το κύμα οργής κατά του Προέδρου Σι Τζιν Πινκ στην Κίνα, με αφορμή την πολιτική μηδενικής ανοχής στην covid και τα επαναλαμβανόμενα σκληρά lock down. Διαδηλωτές κατέκλυσαν για τρίτη μέρα σήμερα τους δρόμους της Σαγκάης, του Πεκίνου και της Γιουχάν ζητώντας την παραίτηση του ισχυρού ηγέτη του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στις Βρυξέλλες μετά τη ήττα της Βελγικής εθνικής ομάδας από το Μαρόκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με την αστυνομία να έχει αποκλείσει σταθμούς μετρό και δρόμους και να ζητά από τους κατοίκους να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης.

Στον Άγιο Ιωάννη, στον Νέο Κόσμο, επιχείρησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας. “Κάθε Κυριακή βαθύς καθαρισμός σε δρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια σε μια ολόκληρη περιοχή της Αθήνας, με την ομάδα καθαριότητας στην πρώτη γραμμή”, το μήνυμα του αρμόδιου αντιδημάρχου, Νίκου Αβραμίδη.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Στους σημερινούς αγώνες του 5ου και του 6ου ομίλου,

Αυτή την ώρα Ισπανία – Γερμανία.

Κροατία – Καναδάς: 4 – 1

Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα: 0-1 και Βέλγιο – Μαρόκο: 0-2

Και ο καιρός

Νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 11,7 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα