back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ε. Σαββίδης: Cyber Monday και οδηγίες για ασφαλείς online αγορές

Διαβάστε επίσης

«Είναι η πρώτη χρονιά που σπάμε κάθε ρεκόρ στις ηλεκτρονικές αγορές καθώς το 80% του πληθυσμού, δηλαδή 4 στους 5, εμπιστεύονται το ηλεκτρονικό εμπόριο» δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 στον Γιάννη Θεοδόση, ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Ευδόκιμος Σαββίδης.

Με αφορμή τη Cyber Monday στις 28 Νοεμβρίου, ο κ. Σαββίδης έδωσε οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές για να αποφύγουν να πέσουν θύματα απάτης τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πλην των καλών τιμών θα πρέπει να αναζητούν συνδυαστικά και άλλες εγγυήσεις.

«Πρέπει να ελέγχουν ότι διατίθενται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του καταστήματος όλα τα στοιχεία που ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Εταιρική επωνυμία, έδρα, ταχυδρομική και ηλεκτρονική (email) διεύθυνση, ΑΦΜ, τηλέφωνα επικοινωνίας, που πρέπει να είναι σταθερά και όχι κινητά. Επίσης ο καταναλωτής θα πρέπει να επιλέγει να πληρώνει με πιστωτική κάρτα, οπότε ό,τι και εάν συμβεί σε δεύτερο χρόνο μετά την αγορά να μπορεί να αμφισβητήσει την συναλλαγή -εάν γίνει απάτη- και να επιστραφούν τα χρήματα στον λογαριασμό του».

Ο κ. Σαββίδης τέλος υπογράμμισε ότι οι περισσότερες απάτες γίνονται μέσω των social media και αφορούν μαγαζιά “βιτρίνα” που ξεφυτρώνουν ξαφνικά.

«Οι περισσότερες καταγγελίες που υπάρχουν για απάτες αφορούν καταγγελίες καταστημάτων που λειτουργούν μεσω των social media. Ουσιαστικά δεν είναι κανονικό ηλεκτρονικό κατάστημα και δεν πρέπει να το εμπιστευόμαστε», τόνισε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα