back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Η προβολή της Ελλάδος ως ενός εκ των ελκυστικότερων επενδυτικών προορισμών παγκοσμίως και ειδικότερα οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, που διανοίγονται στην χώρα μας, ο κύριος στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Λονδίνο. Το απόγευμα (στις 7) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’. Αναμένεται να συζητηθεί το πλάνο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πρώην βασιλικών εγκαταστάσεων στο Τατόι. Την Κυριακή μιλώντας σε φίλους και μέλη της ΝΔ ζήτησε ψήφο ‘’αυτοδυναμίας’’ προκειμένου -όπως είπε – η χώρα να κυβερνηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από διαμέρισμα στην οδό Αλκυόνης στον Κολωνό ένα πεντάχρονο αγοράκι κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 10 το βράδυ.

Σε εξέλιξη είναι από τις 6 το πρωί επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Κατά την έφοδο των αστυνομικών βρίσκονταν εντός του κτιρίου τέσσερα άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα.

Σοκάρουν όσα έρχονται στο φως στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, για βίαιη συμπεριφορά, σεξουαλική παρενόχληση και απομόνωση παιδιών. Η Κιβωτός, έχει μπει στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται απαντήσεις από την ΑΑΔΕ και από τις τράπεζες, για τις οικονομικές συναλλαγές της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και των στελεχών της στο επίμαχο διάστημα των καταγγελιών.

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων Δεκεμβρίου, την προκαταβολή σύνταξης για τον ίδιο μήνα και την πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για το Νοέμβριο στις 30 του μήνα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών για την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου-2 Δεκεμβρίου. Συνολικά υπολογίζεται ότι θα καταβληθούν σχεδόν 2 δισ. ευρώ σε πάνω από 4,6 εκατομμύρια δικαιούχους. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας www.athina 984.gr

Συνεδριάζει σήμερα εκ νέου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Έχουν κληθεί για διευκρινίσεις, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι εκπρόσωποι των εταιρειών που εμπλέκονται με το Predator, Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτσιος, καθώς και ο Ταλ Ντίλιαν, ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ. Ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία και καλεί τα μέλη της σε συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή.

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 26χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, παρέσυρε με το αυτοκίνητό και εγκατέλειψε αβοήθητη στο οδόστρωμα, την 21νός ετών φοιτήτρια από τα Χανιά, η οποία εξέπνευσε χθες, Κυριακή.

Κύμα οργής κατά του Σι Τζινπίνγκ εξαπλώνεται στην Κίνα, με αφορμή τον κορονοϊό και τα lockdown. Διαδηλωτές κατέκλυσαν για τρίτη μέρα χθες τους δρόμους της Σαγκάης, του Πεκίνου και της Γιουχάν ζητώντας την παραίτηση του ισχυρού ηγέτη του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος.

Δραματικές ώρες βιώνει η Ιταλία μετά τις φονικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που βύθισαν στο χάος το νησί Ίσκια. Η ιταλική κυβέρνηση έχει κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επτά νεκροί και έξι αγνοούμενοι o μέχρι στιγμής απολογισμός.

Στην αθλητική επικαιρότητα και το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Για τον 7ο και 8ο όμιλο, σήμερα παίζουν, στις 12 το μεσημέρι Καμερούν – Σερβία, στις 3 Νότια Κορέα – Γκάνα, στις 6 Βραζιλία – Ελβετία και στις 9 το βράδυ, Πορτογαλία – Ουρουγουάη. Στα σκορ της Κυριακής για τον 5ο και 6ο όμιλο: Ισπανία – Γερμανία: 0 – 0, Κροατία – Καναδάς: 4 – 1, Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα: 0-1 και Βέλγιο – Μαρόκο: 0-2.

Και ο καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί στο ΓΚΑΖΙ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα