back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη αυτή την ώρα η κίνηση στον Κηφισό από την Λένορμαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια. Και στην Κηφισίας στην κάθοδο, από το Ψυχικό μέχρι τη Φιλοθέη.

Στο Λονδίνο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Βασικός στόχος της επίσκεψης του στην Βρετανική πρωτεύουσα, η προβολή της χώρας μας ως ενός εκ των ελκυστικότερων επενδυτικών προορισμών παγκοσμίως και ειδικότερα οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’, με τον οποία αναμένεται να συζητήσουντο πλάνο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πρώην βασιλικών εγκαταστάσεων στο Τατόι.

Διασωληνωμενο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικό το 5χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από διαμέρισμα στην οδό Αλκυόνης στον Κολωνό κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε στις 10 χθες το βράδυ. Από το ίδιο διαμέρισμα πρόλαβαν να βγουν οι γονείς και τα δύο αδέλφια του, 8 και 12 ετών, τα οποία διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από μαγειρικό σκεύος. Συνελήφθη ο πατέρας του παιδιού για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Παρόντος του τέως Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά με άγνωστη την στάση που θα κρατήσουν οι 3 επιχειρηματίες που έχουν κληθεί και φέρονται να σχετίζονται με το predator συνεδριάζει εκ νέου στις 12 το μεσημέρι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μετά από αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης -ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ- που ζήτησαν να προσκληθούν για ακρόαση ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης, οι επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος των εταιρειών Krikell και Intellexa και ο ισραηλινός επιχειρηματίας Ταλ Ντίλιαν. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την έναρξη της συνεδρίασης η αντιπολίτευση θα ζητήσει ανοιχτή διαδικασία, ενώ δεν αποκλείεται να βάλει θέμα βίαιης προσαγωγής, σε περίπτωση που δεν παραστούν οι 3 επιχειρηματίες. Τριγμούς προκαλεί το γεγονός ότι ο γαλάζιος βουλευτής Κώστας Τζαβάρας αντικαταστάθηκε μετά από αίτημα του ιδίου, καθώς έχει διαφωνήσει με το θέμα του απορρήτου.

Νέα μέθοδος στον υπολογισμό των χρεώσεων για το δίκτυο διανομής ρεύματος (ΔΕΔΔΗΕ) μπαίνει σε εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου του 2023 με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που προκρίνει τη χρέωση των καταναλωτών με κριτήριο -κυρίως- την ισχύ των εγκαταστάσεών τους και λιγότερο το ύψος της κατανάλωσης. Συνολικά, το ποσό που θα εισπράξει ο Διαχειριστής από τους καταναλωτές δεν αλλάζει ωστόσο η νέα μεθοδολογία υπολογισμού των χρεώσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Αθανάσιο Δαγούμα που μίλησε στο ΑΠΕ μπορεί να δημιουργήσει κίνητρο σε καταναλωτές που έχουν υπερ- διαστασιολογήσει τις παροχές τους – για παράδειγμα έχουν τριφασικές παροχές ενώ θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες τους με μονοφασικές- να προχωρήσουν στις απαιτούμενες τροποποιήσεις ώστε να έχουν χαμηλότερες χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

Εκκενώθηκε μετά από επιχείρηση της αστυνομίας -που ξεκίνησε στις 6 το πρωί- κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο τελούσε τα τελευταία 7 χρόνια υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα τα οποία εντοπίστηκαν εντός του κτιρίου, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα. “Άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών!” έγραψε στο Twitter ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογούνται, σήμερα, ο 26χρονος οδηγός και η 19χρονη συνοδηγός του που κατηγορούνται για τη φονική παράσυρση της 21 ετών φοιτήτριας, στην Καμάρα.

Η κοπέλα κατέληξε χθες τα ξημερώματα και η οικογένειά της προχώρησε στη δωρεά οργάνων της.

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων που έφθασαν τα 40.347, από τα οποία 3.822 με συμπτώματα της COVID-19 και 36.525 ασυμπτωματικά ανακοίνωσαν για πέμπτη συνεχή ημέρα οι κινεζικές υγειονομικές αρχές για το Πεκίνο. Το νέο ρεκόρ καταγράφεται εν μέσω πρωτοφανών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα εναντίον της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» της κινεζικής ηγεσίας για τον Covid. Περισσότερα από την Αλεξάνδρα Βουδούρη…

Και ο καιρός: Στην Αττική, νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 14 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα