back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Εντολή για δέσμευση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου έδωσε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, στο πλαίσιο της γενικευμένης έρευνας για τα οικονομικά δεδομένα στη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Η απόφαση, κατά πληροφορίες, αφορά επίσης την πρεσβυτέρα αλλά και τους γονείς του ιερέα. Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις. Επιπλέον δεσμεύονται θυρίδες και επενδυτικά προϊόντα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από παράγοντες της Αρχής, η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρόνο.

Εισαγγελέας ερευνά καταγγελία 16χρονης αθλήτριας της κωπηλασίας σε βάρος του προπονητή της για κατάχρηση σε ασέλγεια. Η οικογένεια του κοριτσιού υπέβαλε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 26χρονος οδηγός, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέσυρε και εγκατέλειψε αιμόφυρτη την 21 ετών φοιτήτρια, στο ύψος της Καμάρας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της ύστερα από νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Η 19χρονη συνοδηγός αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο ανακριτικό γραφείο, ο κατηγορούμενος οδηγός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της φοιτήτριας και ανέφερε πως δεν είναι η ώρα για να απολογηθεί.

«Τρεις φορές ζήτησα από το οδηγό να σταματήσει και να κατέβω. Ήθελα να γυρίσω πίσω, αλλά εκείνος με καθησύχασε πιάνοντας το χέρι μου και διαβεβαιώνοντάς μου ότι όλα θα πάνε καλά», φέρεται να ισχυρίστηκε η συγκατηγορούμενή του.

Τα επόμενα 24ωρα η κηδεία του θύματος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη δωρεά οργάνων της. Αύριο αναμένεται να γίνει γνωστό σε ποια νοσοκομεία θα κατευθυνθούν.

Παρόντος του τέως Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά με άγνωστη την στάση που θα κρατήσουν οι 3 επιχειρηματίες που έχουν κληθεί και φέρονται να σχετίζονται με το predator συνεδριάζει ξανά η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις υποκλοπές.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται μετά από αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης -ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Στο Λονδίνο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’, με τον οποία αναμένεται να συζητήσουν το πλάνο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πρώην βασιλικών εγκαταστάσεων στο Τατόι.

“Για 2η συνεχόμενη εβδομάδα η Ελλάδα έχει την πιο ακριβή βενζίνη στους 27 της ΕΕ. Είμαστε οι μόνοι, σύμφωνα με τη Eurostat, με τιμή πάνω από 2 ευρώ, κι ενώ η χώρα μας έχει τη δεύτερη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη” τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Χαρίτσης είπε πως “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι προηγούμενες δέχθηκαν μεγάλες πιέσεις πάνω σε αυτό το θέμα από τους Ευρωπαίους, αλλά σήμερα είμαστε εκτός μνημονίων”.

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν έως τις τρεις μετά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία. Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία. Αυτή την ώρα συγκέντρωσή τους έξω από τη Βουλή.

Φωταγωγείται την Πέμπτη το Χριστουγεννιάτικο έλατο στο Σύνταγμα, ύψους 21ενός μέτρων, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου για την πόλη.

Δήμαρχοι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στην εκδήλωση, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης και ενότητας των λαών.

Για 38 ημέρες, 129 γειτονιές θα γεμίσουν φως, με 10 χριστουγεννιάτικα χωριά, δράσεις για όλη την οικογένεια, μουσικές παραστάσεις, πάρτι, γιορτινές εκπλήξεις, Christmas Market στην Ομόνοια και διήμερη εκδήλωση για παιδιά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στις εκδηλώσεις του δήμου συμμετέχει και ο Αθήνα 984. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας.

Μέσω της εφαρμογής Culture is Athens στο κινητό τηλέφωνο μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις γιορτινές δράσεις.

Σε εξέλιξη τα σημερινά παιχνίδια του Μουντιάλ του Κατάρ.

Και ο καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 14 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα