back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Δένδιας: Δέσμευσή μας η σταθερότητα και η ευημερία στη Μεσόγειο

Διαβάστε επίσης

«Όταν σκέφτομαι τη Μεσόγειο, φέρνω στον νου μου μια περιοχή με τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες, αλλά και προκλήσεις που πρέπει να τύχουν κοινής αντιμετώπισης», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του για την Ημέρα της Μεσογείου.

«Σκέφτομαι τη φιλοξενία. Σκέφτομαι τις κοινές αξίες και την κοινή ιστορία», προσθέτει. Όπως τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, «το μοναδικό οικοσύστημα της περιοχής μας προσφέρει μια ποικιλία τοπίων, που σήμερα απειλούνται λόγω της κλιματικής αλλαγής».

«Εντούτοις, η δέσμευσή μας να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, μέσω της Ένωσης για τη Μεσόγειο, μας κάνει να ελπίζουμε σε μια πιο ασφαλή, περιβαλλοντικά ουδέτερη και βιώσιμα αναπτυσσόμενη περιοχή», υπογραμμίζει.

«Η δέσμευση στις κοινές μας αξίες συμβάλλει στη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή μας, με βάση τις κοινές αρχές, ακρογωνιαίος λίθος των οποίων είναι το Διεθνές Δίκαιο».

«Η κοινή μας ιστορία, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις στην περιοχή μας, καθώς και το αίσθημα του ανήκειν και της εγγύτητας, καθώς και οι επαφές μεταξύ των λαών μας θέτουν τα θεμέλια για πιο εντατική συνεργασία».

«Είμαι βέβαιος ότι σε αυτό το πλαίσιο, η Ένωση για τη Μεσόγειο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο», καταλήγει.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα