back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ψήφισμα για τη διάσωση των Ιντεάλ, Άστορ, Αελλώ ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο

Διαβάστε επίσης

Ψήφισμα για τη διάσωση των ιστορικών κινηματογράφων της Αθήνας Ιντεάλ, Άστορ και Αελλώ ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο κατόπιν προτάσεως της Ανοιχτής Πόλης.

“Έχουμε κάνει πολλές φορές την συζήτηση για το ποιος θέλουμε να είναι ο χαρακτήρας και οι χρήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ο δήμος πρέπει να ζητήσει να κατοχυρωθεί η χρήση των συγκεκριμένων κινηματογραφικών αιθουσών διότι είναι και θέμα της ταυτότητας αυτής της πόλης που δέχεται ένα βίαιο τουριστικό κύμα” τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: “Δεν πρέπει να αφήσουμε το κέντρο της πόλης να βουλιάξει σε μία μονοκαλλιέργεια εστίασης και τουρισμού”.

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου

Ψήφισμα για τη διάσωση των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών της πόλης Ιντεάλ, Άστορ, Αελλώ

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας θεωρεί κρίσιμη για τον χαρακτήρα, τη μνήμη και τον πολιτιστικό πλούτο της πόλης τη συνέχιση της λειτουργίας των κινηματρογράφων Ιντεάλ, Άστορ και Αελλώ.

Η άρρηκτη σχέση των κινηματογραφικών αιθουσών με τον πολιτισμό και την τατότητα της τοπικής κοινωνίας αναγνωρίζεται από την ομολογία του ΣτΕ και το ισχύον Σύνταγμα της χώρας επιβάΛλει στο κράτος την ενίσχυση της κινηματογρικής τέχνης. Για τον λόγο αυτό καλούμε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και κάθε άλλη αρμόδια αρχή να μεριμνήσουν για την κήρυξη ως διατηρητέας της χρήσης των τριών κινηματογρικών αιθουσών της Αθήνας καθώς και για τη θεσμική προστασία τους ως χώρων πολιτισμού.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα