back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σεισμός στην Ινδονησία: Στους 321 έφθασαν οι νεκροί

Διαβάστε επίσης

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού που έπληξε την περασμένη Δευτέρα το νησί της Ιάβας, στην Ινδονησία, αυξήθηκε χθες Κυριακή στους 321 νεκρούς, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Ο σεισμός αυτός, 5,6 βαθμών αλλά με πολύ μικρό εστιακό βάθος, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο δυτικό τμήμα της Ιάβας. Ο αρχικός απολογισμός των 271 νεκρών συνεχίζει να ανεβαίνει καθημερινά, καθώς σωστικά συνεργεία βρίσκουν κι άλλα πτώματα κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν ή καταπλακώθηκαν από κατολισθήσεις.

«Μετά τον εντοπισμό ακόμη οκτώ πτωμάτων το Σάββατο και τριών σήμερα (σ.σ. χθες Κυριακή), βρισκόμαστε στους 321 νεκρούς», είπε το βράδυ ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ο Σουχαριάντο, ο οποίος όπως πολλοί άλλοι Ινδονήσιοι χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα.

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται και οι έρευνες θα συνεχιστούν σήμερα για να εντοπιστούν.

Ο σεισμός κατέστρεψε ολοσχερώς ή προκάλεσε ζημιές σε πάνω από 60.000 σπίτια, ενώ 73.000 εκτοπισμένοι στεγάζονται επί του παρόντος σε 300 και πλέον κέντρα φιλοξενίας σεισμοπαθών, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η Ινδονησία, που βρίσκεται πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού, όπου τέμνονται τεκτονικές πλάκες, πλήττεται συχνά από σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων.

Ο σεισμός της περασμένης Δευτέρας είναι ο πιο φονικός στο αρχιπέλαγος από το 2018, όταν στην περιοχή Πάλου (στη νήσο Κελέβη) σεισμική δόνηση και τσουνάμι στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 4.000 ανθρώπους.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα