back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βουλή: Αντιδράσεις στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία

Διαβάστε επίσης

Ομοβροντία πυρών δέχθηκε η διάταξη του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια υγεία,που δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα,από τους εκπροσώπους των υγειονομικών,που κλήθηκαν να εκφέρουν τις απόψεις τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 10, ζήτησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, για «περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας»,μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ η Ματίνα Παγώνη εκ μέρους της ΕΙΝΑΠ,εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα και «θα βάλουμε τους ασθενείς απέναντι».Κάθετα αντίθετος,εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης, ενώ η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέτζιου, μίλησε «για διάταξη έκτρωμα και πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών»,
σημειώνοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι όχι η κάλυψη των κενών και η αύξηση των μισθών, αλλά η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Γκάγκα: Δυναμώνουμε την πρωινή λειτουργία των νοσοκομείων

«Το νομοσχέδιο δημιουργεί περισσότερες επιλογές και δίνει ένα βαθμό ελευθερίας που δεν υπήρχε στο σύστημα Υγείας», τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.
Απαντώντας στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι «όχι μόνο δεν μειώνουμε την πρωινή λειτουργία των νοσοκομείων, αλλά την δυναμώνουμε», ενώ υπεραμύνθηκε της απογευματινής λειτουργίας των χειρουργείων, λέγοντας ότι «έτσι δίνουμε περισσότερες ώρες λειτουργίας στο δημόσιο σύστημα».Η κ.Γκάγκα αναφέρθηκε και στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξαν οι συνδικαλιστές των γιατρών, λέγοντας ότι τα στοιχεία που έχει από δυο ΥΠΕ,δείχνουν ότι το ποσοστό συμμετοχής ήταν χαμηλότερο του 1%.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του κατά πλειοψηφία

Τελικά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής του κατά πλειοψηφία. Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ,αρνητική οι του ΣΥΡΙΖΑ,του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25,ενώ ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα