back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Νέα δεδομένα από τις αρχές του 2023 για δανειολήπτες και καταθέτες τραπεζών επιφέρουν οι αλλεπάλληλες αυξήσεις από την ΕΚΤ του διατραπεζικού επιτοκίου που ήδη ξεκίνησαν να μετακυλίονται ως πρόσθετος τόκος στις μηνιαίες δόσεις που καλείται να αποπληρώσει για τα κυμαινόμενα δάνειά του πλήθος δανειοληπτών.

Ήδη το υπουργείο Οικονομικών έχει διαμηνύσει στις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων ότι θα πρέπει τα ίδια και όχι το κράτος όπως αυτά επιζητούν ,να επωμιστούν μέρος του κόστους των αυξήσεων στα χορηγηθέντα και στα χορηγούμενα δάνεια και από την άλλη να αυξήσουν τις ,σχεδόν μηδενικές, αποδόσεις των καταθέσεων οι οποίες σήμερα αγγίζουν τα 185 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία το κόστος των έξτρα τόκων που καλούνται πλέον να καταβάλλουν μηνιαίως, μέσω των δόσεων, οι δανειολήπτες εκτιμάται ότι θα κυμανθεί ετησίως στα 400 εκ.ευρώ.

Με αυστηρό πρωτόκολλο θα γίνει η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ, δήλωσε στο MEGA ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι η σχετική απόφαση του ΣτΕ θα εφαρμοστεί. Ωστόσο ο ίδιος θεωρεί πως είναι “επικίνδυνη για την δημόσια υγεία”.

Όπως είπε συγκεκριμένα για το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των υγειονομικών θα είναι από 1η Ιανουαρίου, οπότε και ολοκληρώνεται το μέτρο της αναστολής τους. Άφησε όμως ανοιχτό και το ενδεχόμενο να επιστρέψουν και νωρίτερα.

Επίσης ο υπουργός αναφερόμενος στον Προσωπικό γιατρό ανακοίνωσε ότι θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα παρατείνει την εφαρμογή των αντικινήτρων μετά την 1η Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Υγείας, προχώρησαν νωρίτερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, δεύτερη μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία τουτς οι ενώσεις των γιατρών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη μία στο υπουργείο Υγείας.

Οι τριήμερες κινητοποιήσεις ξεκίνησαν χθες και θα κορυφωθούν την Πέμπτη με νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή.

Με μια συγκλονιστική κατάθεση ενώπιον των δικαστών του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ο δικηγόρος Παναγιώτης Κωνσταντάκης διατύπωσε νωρίτερα το δικό του κατηγορώ για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ενώπιον της έδρας ξεκαθάρισε πως με βάση όσα στοιχεία έχει στη διάθεσή του λίγο μετά τις επτά υπήρχαν τουλάχιστον δέκα νεκροί και το γνώριζαν πολλοί.

Με εφόδους σε χώρους της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και σε σπίτια όπου διέμεναν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα συνεχίζεται η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας για την υπόθεση, ενώ η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δέσμευσε τους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Εν τω μεταξύ, άλλος ένας πρώην εργαζόμενος φέρεται να επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Από σήμερα έως και τις 12 Δεκεμβρίου θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση – δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, όσοι και όσες το επιθυμούν.  Περισσότερα στο site τους σταθμούς μας στο 3w.athina984.gr.

Δώρα ζωής σε δύο ασθενείς στο Ωνάσειο και στο Ιπποκράτειο, από την 21ενός ετών φοιτήτρια, που έχασε την ζωή της μετά από παράσυρση και εγκατάλειψη στην περιοχή της Καμάρας.

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος στον ασθενή  που βρίσκεται στο Ιπποκράτειο, ενώ η καρδιά της βρίσκεται στο Ωνάσειο προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση σε ασθενή που ζει με τεχνητή καρδιά.

Με τον αριθμό της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900 «ντύθηκαν» τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Περισσότερα για τον σκοπό της καμπάνιας που ξεκίνησε θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος …

Την εφαρμογή νέου ωραρίου τροφοδοσίας καταστημάτων, που θα ξεκινάει στις 9 το βράδυ και θα λήγει στις 9 το πρωί -αντί για 9 το πρωί με 9 το βράδυ που είναι τώρα- ζητά το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων μετά από εισήγηση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Ο δήμος Αθηναίων θα καταθέσει το αίτημα που αποφασίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης από τα φορτηγά.

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για την μετασεισμική ακολουθία αλλά και τον Κύριο σεισμό το πρωί στην περιοχή της Εύβοιας μεγέθους 4,8 Ρίχτερ στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τον οικισμό Ζάρακες.

Περιορίστηκαν σε μεγάλο βαθμό οι πρωτοφανείς διαδηλώσεις στη Κίνα κατά των περιοριστικών μέτρων για τον Cοvid μετά την ισχυρή παρέμβαση των αστυνομικών αρχών σε πολλές πόλεις της χώρας.

Αυξημένη είναι από χθες η παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους του Πεκίνου και άλλων μεγάλων πόλεων, όπως η Σανγκάη, και η Χάνγκζου.

Οι δυνάμεις της τάξης σταματούν περαστικούς και ελέγχουν τα κινητά τους τηλέφωνα για ύποπτο περιεχόμενο ή λογισμικό. Για το «τέλος της χρυσής εποχής» στις σχέσεις Λονδίνου – Πεκίνου έκανε λόγο ο Βρετανός πρωθυπουργός επικρίνοντας τη καταστολή των διαδηλώσεων.

Παρελθόν από τη θέση του επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari αποτελεί και επισήμως ο 53χρονος Matia Binotto. Η παραίτηση του έγινε δεκτή από την Ferrari και ως εκ τούτου στις 31 Δεκεμβρίου θα κληθεί να παραδώσει τη σκυτάλη στον άνθρωπο που θα τον διαδεχθεί.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 15 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα