back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Η Ρωσία προσπαθεί να κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταλάβουν πως η αυξανόμενη ανάμιξη της Ουάσιγκτον στη σύγκρουση στην Ουκρανία εγκυμονεί αυξανόμενους κινδύνους», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.
Προειδοποιήσεις και από τον πρώην πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προς το ΝΑΤΟ να μην χορηγήσει στην Ουκρανία αντιαεροπορικές συστοιχίες Patriot, αποκαλώντας τη Βορειοατλαντική Συμμαχία «εγκληματική οντότητα».
Πάντως οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ δεσμεύτηκαν ότι θα αυξήσουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία και θα την βοηθήσουν να επισκευάσει τις ενεργειακές υποδομές της, μετά τις ρωσικές επιθέσεις που έθεσαν εκτός λειτουργίας το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος και της θέρμανσης για εκατομμύρια Ουκρανούς.
Οι υπουργοί καταδίκασαν τη σκληρότητα, όπως την αποκάλεσαν, της Ρωσίας απέναντι στους πολίτες της Ουκρανίας και υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν τη χώρα να επισκευάσει τις ενεργειακές υποδομές.

Τα ευρήματα και τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Οικονομική αστυνομία από όλες τις δομές της Οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου, σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα καθώς και σε ένα από τα σπίτια του πατέρα Αντώνιου θα αξιολογήσει τις επόμενες ημέρες η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αναμένεται να καλέσει μάρτυρες για κατάθεση.. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του πατέρα Αντωνίου και της συζύγου του εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 4 τραπεζικοί λογαριασμοί: του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του– κοινοί ή προσωπικοί, σε δύο μόνο τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ερευνάται η προέλευση των χρημάτων, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν δικαιολογούνται από αυτά.

Σε πλήρη ετοιμότητα η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας ‘Αριελ με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τους κεραυνούς και τους θυελλώδεις νοτιάδες. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα χτυπήσει την Αττική από αύριο το πρωί.

Με έξι αλλαγές που προέκυψαν από τη δημόσια διαβούλευση κατατέθηκε απόψε στη Βουλή και θα τεθεί την Πέμπτη προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα λογισμικά παρακολούθησης και την ΕΥΠ. Μεταξύ άλλων, τίθενται αυξημένες απαιτήσεις τεκμηρίωσης του αιτήματος για άρση του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας και εξορθολογίζεται περαιτέρω ο κατάλογος των εγκλημάτων που δικαιολογούν άρση του απορρήτου.

«Η κοινωνία και η οικονομία ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα από μια κυβέρνηση που στην αρχή έμοιαζε απλά δογματική, αλλά εν τέλει φάνηκε επικίνδυνη ακόμα και για την ίδια τη δημοκρατία», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα συνεδρίου της Ναυτεμπορικής. Κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ορίσει την ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς, όπως είπε, “ένας Πρωθυπουργός δεν μυρίζει εκλογές, τις προκηρύσσει” .

«Χρειάζεται εξαιρετικά προσεκτικός οικονομικός σχεδιασμός, ώστε η χώρα μας να φανεί ανθεκτική τη νέα χρονιά» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο ίδιο συνέδριο.

Με μοριακό τεστ ή Rapid test δυο φορές την εβδομάδα και με δική τους επιβάρυνση θα επανέλθουν στο ΕΣΥ από την αρχή του έτους σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, μετά από την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση έως το τέλος του χρόνου, του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στην Υγεία. «Η απόφαση θα εφαρμοστεί, παρόλο που θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 118 θανάτους από κορονοιό την τελευταία εβδομάδα, 93 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σαράντα τρεις χιλιάδες 914 τα νέα κρούσματα.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ. Την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία στα δημόσια νοσοκομεία και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προκρίθηκαν νωρίτερα Ολλανδία και Σενεγάλη. Οι οράνιε επικράτησαν 2-0 του Κατάρ και σφράγισαν την πρώτη θέση, ενώ οι Σενεγαλέζοι νίκησαν 2-1 το Εκουαδόρ. Αυτή την ώρα, αναμετρώνται Ουαλία – Αγγλία και Ιράν – ΗΠΑ.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα