back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιορτινά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Διαβάστε επίσης

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και γιορτινή διάθεση.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας
4-5 ετών με τους γονείς τους, κάθε Σάββατο
Περίοδος: Δεκέμβριος 2022

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
«Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα μελομακάρονα είναι τρέλα!»
Πριν από πολλά πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς! Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και τη γοητευτική κανέλα… μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας… Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά μελομακάρονα πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε;

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022
«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…» Χριστουγεννιάτικη έκδοση
Θα ήθελες να κάνεις το Γύρο του Κόσμου τα Χριστούγεννα; Να δεις πώς περνούν τις γιορτινές αυτές ημέρες τα παιδιά από τη μία άκρη της Γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα, πού θα σου άρεσε να βρεθείς τα Χριστούγεννα; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022
«Xάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη!»
«Χο, Χο, Χο… Ωχ, Ωχ, Ωχ! Έχασα το σάκο μου και ψάχνω να τον βρω! Βιαστείτε ξωτικά μου, ο σάκος μου να βρεθεί και τούτο το μυστήριο επιτέλους να λυθεί!» Μόνο εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε τον Αϊ- Βασίλη! Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συντονίζουμε τις δεξιότητες μας και μπαίνουμε με ορμή σ’ ένα τρελό παιχνίδι ανακάλυψης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για παιδιά 4-5 ετών με τους γονείς τους (οικογενειακό πρόγραμμα)
Ώρα έναρξης: 12:00 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)
Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά (12:00-13:10)
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 10€ το παιδί και 5 ευρώ ο γονέας
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000
Προπώληση εισιτηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://tickets.hellenic-cosmos.gr

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών,κάθε Κυριακή
Περίοδος: Δεκέμβριος 2022 – Iανουάριος 2023

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, 16:00
«Χριστουγεννιάτικα Σοκολατομαγειρέματα…»
Τι πιο όμορφο από μια χριστουγεννιάτικη «βουτιά» στη σοκολάτα! Πικρή ή γλυκιά, ζεστή ή κρύα, είναι πάντα λαχταριστή! Σηκώστε τα μανίκια σας κι ετοιμαστείτε για μοναδικές σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022, 16:00
«Σαπούνια με άρωμα Χριστουγέννων…»
Δεν τρώγονται, μα μυρίζουν μελομακάρονο και είναι πασπαλισμένα με όλη τη μαγεία των Χριστουγέννων! Τελικά τι συμβαίνει σε αυτό το εργαστήρι; Θα ανακαλύψουμε μαζί την άγνωστη, σε πολλούς, ιστορία του σαπουνιού καθώς και τις ιδιότητές του και θα κατασκευάσουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα μοσχομυριστά σαπούνια γλυκερίνης!

Κυριακή 18 & 26 Δεκεμβρίου 2022
« Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες»
Όλοι ανυπομονούν να έρθουν τα Χριστούγεννα… εκτός από τους κατοίκους της Ζυμαροχώρας. Τι κακό τους βρίσκει κάθε χρόνο!.. Πόλεμος ξεσπάει στα ζαχαροπλαστεία τους ανάμεσα στα γλυκά, που έχουν τους πιο αστείους αρχηγούς. Χάλια τα ράφια τους και οι πάγκοι από τον τσακωμό. Μέλια και ζάχαρη παντού. Πού θα καταλήξει όλο αυτό; Οι ζαχαροπλάστες έχουν βάλει αγγελία και υπόσχονται την πιο γλυκιά αμοιβή σε όποιον καταφέρει να σταματήσει τον καβγά. Εσείς τι λέτε; Θα δεχτείτε αυτή την πρόκληση;

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022, 12:00μ.μ.
«Ξωτικά εν δράσει»
Πού αλλού; Μα, φυσικά στον «Ελληνικό Κόσμο»! Η αντίστροφη μέτρηση για την Πρωτοχρονιά έχει ξεκινήσει και τα ξωτικά χρειάζονται τη βοήθειά μας για να ετοιμάσουν τα δώρα των παιδιών. Τι θα λέγατε να βάλουμε ένα χεράκι; Ας τρυπώσουμε στο μαγικό τους κόσμο με φαντασία, κέφι και δημιουργική διάθεση και το εργαστήρι παιχνιδιών παίρνει μπρος!

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023, 12:00μ.μ.
«Πρωτοχρονιάτικα Σοκολατομαγειρέματα…»
Τι πιο όμορφο από το να ξεκινήσει η φετινή χρονιά με μια «βουτιά» στη σοκολάτα! Πικρή ή γλυκιά, ζεστή ή κρύα ,είναι πάντα λαχταριστή! Σηκώστε τα μανίκια σας κι ετοιμαστείτε για μοναδικές σοκολατένιες δημιουργίες!

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, 12:00μ.μ.
«Κάτι τρέχει στο εργαστήριο πειραμάτων …»
Οι καλικάντζαροι ξαναχτυπούν… αυτή τη φορά τρυπώνουν στο εργαστήριο του επιστήμονα των planet physics και φέρνουν τα πάνω κάτω! Απίθανες εφευρέσεις, πειράματα φυσικής και πειράγματα δεν θα έχουν τελειωμό για τα σκανδαλιάρικα αυτά πλάσματα και τους νέους τους φίλους, δηλαδή … εσάς!
Τα πειράματα Φυσικής που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος έχουν την επιστημονική επιμέλεια της ομάδας του PLANET PHYSICS.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, 12:00μ.μ.
«Μικροί αρωματοποιοί»
Τρεις σταγόνες φαντασία, καλή διάθεση και ένα μείγμα από τα αγαπημένα μας λουλούδια και μπαχαρικά φτάνουν για να γεμίσουν με όμορφα αρώματα τη νέα χρονιά! Δημιουργούμε το δικό μας ξεχωριστό άρωμα και ταξιδεύουμε στις πιο όμορφες μυρωδιές της ιστορίας!

Πληροφορίες
*Τα εμβόλιμα εορταστικά εκπαιδευτικά προγράμματα Δευτέρα 26/12, Πέμπτη 29/12, Δευτέρα 2/1, Πέμπτη 5/1, Κυριακή 8/1 είναι στις 12:00μ.μ.

Για παιδιά 5-8 ετών
Ώρα έναρξης: 16:00 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη)
Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 10€
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000
Προπώληση εισιτηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://tickets.hellenic-cosmos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα