back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του π. Αντώνιου

Διαβάστε επίσης

Έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του έγινε αργά χθες το απόγευμα, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία για τις οικονομικές συναλλαγές της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και των επικεφαλής της.

Χθες το πρωί οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή αλλά και στενών συγγενών τους ενώ ακόμη προηγήθηκε η έγγραφη επιβεβαίωση τράπεζας ότι η πρεσβυτέρα επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα υποκατάστημά της για να πάρει το περιεχόμενο της θυρίδας της.

Σύμφωνα με το Mega, η έφοδος πραγματοποιείται σε ένα διαμέρισμα των 105 τ.μ., στο οποίο η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται να έχει κατά κυριότητα 100% το Α1 ακίνητο στον πρώτο όροφο καθώς και θέση στάθμευσης 15 τ.μ. Η μεζονέτα όμως στο κουδούνι έχει το όνομα της πρεσβυτέρας και όχι της «Κιβωτού».

Υπάρχει ωστόσο και δεύτερη μεζονέτα, σύμφωνα και πάλι με το Mega, που αγόρασε και μεταπώλησε ο πατέρας Αντώνιος. Αγοράστηκε ημιτελής και ολοκληρώθηκε από τον ίδιο. Η αγορά της είναι το 2007, με τον πατέρα Αντώνιο να αγοράζει μαζί με το διαμέρισμα και τη θέση πάρκινγκ 15 τ.μ. Στη συνέχεια πουλήθηκε στη μητέρα παιδιού της «Κιβωτού», που ήταν στενός συνεργάτης του.

Ακολούθως, η μεζονέτα έγινε γονική παροχή από τη μητέρα στον γιο με παρακράτηση επικαρπίας στις 28 Δεκεμβρίου 2017.

Με βάση το υλικό που θα σταλεί από την οικονομική Αστυνομία, η Εισαγγελία ενδέχεται να ερευνήσει για πιθανές αξιόποινες πράξεις, όπως εκείνες που αφορούν φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Δεν αποκλείεται τα αδικήματα να διευρυνθούν σε πιθανή τέλεση απιστίας, υπεξαίρεσης ή απάτης αν ο διαχειριστικός έλεγχος οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση και το ζητήσει η νέα διοίκηση της Κιβωτού. Και αυτό γιατί πρόκειται για αδικήματα κατ έγκληση διωκόμενα και ως εκ τούτου για να ξεκινήσει ο έλεγχος αναγκαία προϋπόθεση, σύμφωνα με το νόμο είναι εντός τριμήνου να υποβληθεί μήνυση από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Εν τω μεταξύ κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου φέρεται να επιβεβαίωσε με την κατάθεσή του ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων που διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση ένας ακόμα πρώην εργαζόμενος στη δομή.

Μίνα Μουστάκα, Newsroom

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα