back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καλίν: Η Αθήνα πράττει βασιζόμενη στις πλάτες μεγάλων δυνάμεων αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Σειρά εμπρηστικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε σήμερα η Άγκυρα. Μετά τον Χουλουσί Ακάρ, ο Ιμπραήμ Καλίν υποστήριξε ότι η χώρα μας στηρίζεται στις ξένες δυνάμεις, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber κατηγόρησε ακόμη την Ελλάδα ότι παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και υποστήριξε ότι ΗΠΑ και Γαλλία την «κακομαθαίνουν» αλλά όταν πάψει να στηρίζεται στους άλλους θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία.

Ακόμη ο Ιμπραήμ Καλίν υποστήριξε ότι η Τουρκία θέλει διάλογο με την Ελλάδα, αλλά στη συνέχεια κατηγόρησε τη χώρα μας ότι παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες.

«Τα αντίθετα βήματα ανέφερε, δεν θα μείνουν αναπάντητα από την Τουρκία. Όταν παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα, τον εναέριό μας χώρο, όταν υπάρχουν ισχυρισμοί και κατηγορίες εναντίον μας, όταν υπάρχουν παραβιάσεις συνόρων, όταν υπάρχει προπαγάνδα και ενέργειες κατά της Τουρκίας τότε, όπως τόνισε, η Τουρκία δεν παραμένει αδρανής.»

Απευθυνόμενος στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη τις κάλεσε να μην ενθαρρύνουν την Ελλάδα να υιοθετεί μια κακομαθημένη στάση. Θα πρέπει, όπως είπε, να την συμβουλεύουν και να συστήνουν στην Ελλάδα ό,τι ορίζει η κοινή λογική προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι θα επωφεληθούμε από κάτι τέτοιο».

Προηγουμένως ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε «πολιτικούς στην Ελλάδα» ότι σαμποτάρουν και καταστρέφουν τις ειρηνευτικές προσπάθειες της Άγκυρας.

«Ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα, ανέφερε, σαμποτάρουν την δουλειά και τις ειρηνευτικές μας προσπάθειες, θυσιάζοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δύο χωρών για τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις τους. Την ίδια ώρα, οι πολιτικοί αυτοί διακινδυνεύουν την ασφάλεια των πολιτών τους με τις πράξεις τους αυτές».

Newsroom

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα