back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κατέρρευσε μέρος της σκηνής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Στο Ναυτικό Νοσοκομείο ένα παιδί

Διαβάστε επίσης

Τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν χθες το μεσημέρι όταν -κατά τη διάρκεια πρόβας μαθητών- στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κατέρρευσε μέρος της σκηνής.

Η σκηνή κατέρρευσε όταν μαθητές από τα Σύνολα του Μουσικού Σχολείου της περιοχής έκαναν πρόβα για τη συναυλία που θα έδιναν το βράδυ στο θέατρο. Δεκάδες παιδιά βρίσκονταν στο χώρο την ώρα της κατάρρευσης ενώ ακόμα περισσότερα θα έδιναν το παρών το βράδυ για να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Δύο από τα τέσσερα παιδιά που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται στο Ναυτικό Νοσοκομείο.

Διοργανωτής της συναυλίας ήταν ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πειραιά και το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, με τη σύμπραξη του Μουσικού σχολείου.

«Όποιος έχει την ευθύνη για την πτώση της σκηνής που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό παιδιών θα έχει τις ανάλογες κυρώσεις» δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης. Τα παιδιά σύμφωνα με τον κ. Βουράκη υπέστησαν σοκ και γρατσουνιές στα πόδια και στα πλευρά, είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων κηδεμόνων του μουσικού σχολείου Πειραιά, Γιώργος Δουμανίδης, δήλωσε στον Αθήνα 9.84:
«Η σκηνή ήταν ασταθής ήδη από το ξεκίνημα της πρόβας μας. Κουνιόταν στο σημείο που τελικά έπεσε. Δεν έγινε καμία αλλαγή στη σκηνή από την αρχή της παρουσίας μας στο θέατρο ούτε βρίσκονταν επί τόπου τεχνικοί για αυτό το σκοπό».

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά ζητά να δοθούν σοβαρές εξηγήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους και τονίζει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του.

Την Δευτέρα 28/11/2022 κατά την διάρκεια πρόβας μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, για παράσταση που θα πραγματοποιούταν το ίδιο βράδυ υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, κατέρρευσε τμήμα της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου.
Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός τεσσάρων παιδιών, τα οποία μετέβησαν με ατομικά μέσα σε νοσοκομεία ώστε να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ για ένα από αυτά κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του.

Καταγγέλουμε:
– Την Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου και την Δημοτική Αρχή διότι δεν φρόντισαν τη λήψη και την τήρηση των απαιτούμενων για τη δημόσια ασφάλεια μέτρων.
– Τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ ο οποίος αντί να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, την επιρρίπτει σε αναρμόδια για την ασφάλεια του θεάτρου πρόσωπα.
-Την συμπεριφορά που επέδειξαν οι υπεύθυνοι του Δημοτικού θεάτρου, κατά την εξέλιξη του γεγονότος του τραυματισμού των παιδιών και την προσπάθεια απαξίωσης του. Ζήτησαν μάλιστα την αποχώρηση των παιδιών, με πρόφαση πως η αναστάτωση που προκλήθηκε θα δυσχεράνει την πρόβα που γινόταν σε άλλο χώρο του θεάτρου.

Δηλώνουμε πως στεκόμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων παιδιών και των οικογενειών τους, των υπεύθυνων καθηγητών, των συνόλων και των υπολοίπων παιδιών που βρίσκονταν εκεί και τελούν υπό το καθεστώς ψυχολογικού σοκ και του συνόλου της σχολικής κοινότητας, στηρίζοντας τις αποφάσεις τους.

Ζητάμε να δοθούν σοβαρές εξηγήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό αρμόδιους και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Γαλάτεια Καρακατσάνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα