back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Multaka Athens»: Διαπολιτισμικές περιηγήσεις στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Γνωρίστε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της πόλης με τον πιο ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο!

Το πρόγραμμα «Multaka – Διαπολιτισμικές Περιηγήσεις στην Αθήνα», που υλοποιεί η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Δήμο Αθηναίων, καλεί κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να επισκεφτούν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας με έναν νέο ιδιαίτερο τρόπο.

Οι 16 «διαπολιτισμικοί περιηγητές» του προγράμματος, κάθε Σάββατο και Κυριακή, σας περιμένουν για να ακούσετε ιστορίες από την Αρχαία – και όχι μόνο – Αθήνα και να ανταλλάξετε εμπειρίες που φτάνουν ως το σήμερα. Οι περιηγήσεις έχουν ως κύριο στόχο να αναδείξουν τις κοινές ανάγκες των ανθρώπων απ’ όπου κι αν προέρχονται, ενεργοποιώντας μνήμες, βιώματα και συναισθήματα και δίνοντας το έναυσμα για μια δημιουργική συζήτηση.

Προερχόμενοι από άλλες χώρες και κουλτούρες, περιηγητές με μεταναστευτικό και προσφυγικό υπόβαθρο, κατόπιν ειδικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) και με αφορμή τα μουσειακά εκθέματα και τα τεκμήρια των αρχαιολογικών χώρων, φέρνουν στην επιφάνεια στοιχεία που ενώνουν τις παραδόσεις και τους λαούς.

Το έργο στοχεύει ευρύτερα στην ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου και την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης των κοινοτήτων μέσα στην πόλη, προωθώντας την ενδυνάμωση των προσφύγων και μεταναστών και την ενίσχυση της ενταξιακής τους πορείας μέσω της συμμετοχής τους στον δημόσιο χώρο.

Οι χώροι

Μπορείτε να επιλέξετε σε ποιον από τους 5 χώρους που συμμετέχουν στο έργο επιθυμείτε να περιηγηθείτε:

Επιγραφικό Μουσείο (Τοσίτσα 1): https://epigraphicmuseum.gr/

Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού – Λουτρό των Αέρηδων (Κυρρήστου 8): http://www.mnep.gr/gr/episkepsi/to-loutro-ton-aeridon/to-ktirio/

Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού – Άνθρωποι και Εργαλεία (Πανός 22): http://www.mnep.gr/gr/episkepsi/to-ktirio-tis-odou-panos-22/to-ktirio/

Αρχαιολογικός Χώρος Κεραμεικού (Ερμού 148): http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=2392

Αρχαία Αγορά Αθηνών (Αδριανού 24): http://odysseus.culture.gr/h/3/gh351.jsp?obj_id=2485.

Οι περιηγήσεις είναι δωρεάν για το κοινό. Πραγματοποιούνται Σάββατα και Κυριακές στις 10 π.μ., σε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά, φαρσί και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Οι κρατήσεις θέσεων γίνονται τόσο ατομικά όσο και για ομάδες στο [email protected].

Επικοινωνήστε μαζί μας για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας σχετικά με τον χώρο και τη γλώσσα περιήγησης.

Γενικές πληροφορίες

Αντίστοιχα έργα λαμβάνουν χώρα σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, με πρώτη το Βερολίνο, στο οποίο το Multaka υλοποιείται από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Στην Αθήνα, το έργο υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ ΑΕ ΟΤΑ). Σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Δήμο Αθηναίων και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα 2014-2020 του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα