back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: Ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα

Διαβάστε επίσης

“Η ελληνική θέση στην Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι σαφής. Κατ’ αρχήν, στηρίζουμε την Ουκρανία. Αλλά γενικότερα, είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό. Και οι πάγιες αρχές μας είναι η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η προστασία της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών” τόνισε ο Νίκος Δένδιας σε δήλωση του απο τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι.

“Το συμπέρασμα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι σαφές: ο αναθεωρητισμός δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα” είπε χαρακτηριστικά, ενώ καλωσόρισε τη συμμετοχή σε αυτή τη Σύνοδο της Φινλανδίας και Σουηδίας, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας έχει ήδη επικυρώσει τα πρωτόκολλα εισδοχής τους στο ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να προβάλλει ενστάσεις.

Εξάλλου, σύντομη εγκάρδια συνάντηση με το βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ενεργειακούς πόρους και πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ (Geoffrey Pyatt) είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της Συνόδου στο Βουκουρέστι.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν θέματα ενεργειακής ασφάλειας, εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Αλεξάνδρα Βουδούρη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα