back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Πούλισικ έστειλε τις ΗΠΑ στα νοκ άουτ του Μουντιάλ

Διαβάστε επίσης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ακολούθησαν την Αγγλία στους νοκ άουτ αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικώντας το Ιράν 1-0 στο «Αλ Τουμάμα» της Ντόχα και κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Β΄ όμιλο με 5 βαθμούς, δύο λιγότερους από τα «Τρία Λιοντάρια» που επιβλήθηκαν με 3-0 της Ουαλίας στο βρετανικό ντέρμπι.

Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Γκρεγκ Μπελχάτερ θα βρει απέναντί της στη φάση των «16» την Ολλανδία του Λουίς Φαν Χάαλ για ένα εισιτήριο στα προημιτελικό της διοργάνωσης, στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου (17:00) στο «Καλίφα Ιντερνάσιοναλ» στάδιο της Ντόχα ενώ οι Ασιάτες θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αφού ξεκίνησαν τον αγώνα με στόχο να μη χάσουν κι όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο δεν είχαν χρόνο…

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο οι ΗΠΑ άρχισαν να πιέζουν κι έχασαν δυο σημαντικές ευκαιρίες, στο 28΄ με τον Γουεά να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στην αγκαλιά του Μπεϊρανβάντ, ενώ στο 33΄ και σε γύρισμα του Σάρτζεντ ο 22χρονος γιος του θρυλικού Ζορζ Γουεά αστόχησε.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον Πούλισικ στο 38΄, όταν ο ΜακΚένι βρήκε τον Ντεστ κι εκείνος γύρισε στον άσο της Τσέλσι, που άνοιξε το σκορ με προβολή.

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρός): Μπεϊρανβάντ, Ρεζαϊάν, Μοχαμαντί (45΄+2 Καριμί), Χοσεϊνί, Πουραλιγκανζί, Εζατολαχί, Νουρουλαχί (71΄ Τοραμπί), Χατζισαφί (71΄ Μπορανί), Ταρεμί, Γκολιζαντέχ (77΄ Ανσαριφάρντ), Αζμούν (46΄ Γκόντος).

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπελχάτερ): Τέρνερ, Ντεστ (82΄ Ζίμερμαν), Ρόμπινσον, Ριμ, Βίκερς, ΜακΚένι (65΄ Ακόστα), Άνταμς, Μούσα, Γουεά (82΄ Μουρ), Πούλισικ (46΄ Άρονσον), Σάρτζεντ (77΄ Ράιτ)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα