back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ομιλία Ζελένσκα στο βρετανικό κοινοβούλιο για θύματα σεξουαλικής βίας στην Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

H σύζυγος του Ουκρανού προέδρου, Ολενα Ζελένσκα, μίλησε στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της επίσημης επίσκεψής της στο Λονδίνο. Στην ατζέντα του ταξιδιού της η αποτροπή των σεξουαλικών εγκλημάτων που διαπράττονται στην Ουκρανία από τις ρωσικές δυνάμεις.

Κατά την ομιλία της συνέκρινε αυτό που ζουν οι Ουκρανοί με το Blitz, τους εκτεταμένους γερμανικούς βομβαρδισμούς εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά τη διάρκεια του B’ Παγκοσμίου Πολέμου.

“Οι Βρετανοί επέζησαν αεροπορικών επιδρομών, οι οποίες ήταν πανομοιότυπες με αυτές που χρησιμοποιεί, σήμερα, η Ρωσία για να μας γονατίσει”, είπε χαρακτηριστικά, και προσέθεσε: “Ακούμε σειρήνες κάθε μέρα. Είναι ίδιες με αυτές που άκουγαν οι Βρετανοί. Εσείς δεν παραδοθήκατε και δεν θα παραδοθούμε ούτε εμείς. Η νίκη, όμως, δεν είναι το μόνο που χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε δικαιοσύνη. Έρχομαι σε σας για δικαιοσύνη. Οι Ρώσοι προσπαθούν να μετατρέψουν σε τρόμο τις μέρες και τις νύχτες της Ουκρανίας μέσω μαζικών επιθέσεων με πυραύλους και drone”.

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας τόνισε ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί “συστηματική βία” σε πολλές πόλεις και πολλά χωριά που έχει καταλάβει, συμπληρώνοντας ότι έχουν καταγραφεί χιλιάδες εγκλήματα από τις ρωσικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων σεξουαλικών εγκλημάτων. “Το νεότερο κορίτσι που έχει βιαστεί από τους Ρώσους κατακτητές ήταν τεσσάρων ετών. Και η μεγαλύτερη γυναίκα που επιβίωσε από βιασμό ήταν 85 ετών. Αυτά είναι τα θύματα”, είπε.

 

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα