back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Β. Καραστάθης: Ψυχραιμία και όχι εφησυχασμός μετά τα 4,8 Ρίχτερ στη Εύβοια

Διαβάστε επίσης

2022-11-29

Ψυχραιμία και όχι εφησυχασμό για τον σημερινό σεισμό 4,8 Ρίχτερ στην Εύβοια, συνιστά ο  Aναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Βασίλης Καραστάθης. 

«Χρειάζεται ψυχραιμία… Αυτή τη στιγμή μετά τη δόνηση 4,8 Ρίχτερ στις 6.32 το πρωί, ακολούθησαν άλλοι δύο ισχυροί μετασεισμοί και γύρω στους 4 μικρότερης έντασης, οι οποίοι εντάσσονται στην ομαλή εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας.
Είναι πάντως νωρίς ακόμα. Χρειάζεται χρόνος και περισσότερα δεδομένα ώστε να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και να εμφανιστούμε καθησυχαστικοί. Έως τώρα όμως φαίνεται ότι πάει καλά, καθώς η περιοχή δεν έχει μεγάλα σεισμικά ρήγματα» τόνισε σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνική συχνότητα του  Αθήνα 984 με  την Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Πρόσθεσε πως «η περιοχή δεν έχει μεγάλο ιστορικό σε σεισμικό δυναμικό και γι αυτό το λόγο δεν είχε δώσει σεισμούς τα προηγούμενα χρόνια». Όπως εξήγησε, με βάση αυτή την άποψη «θεωρείτο ασφαλής οπότε ήταν εύλογη η ανησυχία του κόσμου, που δεν ήταν εξοικειωμένος με το φαινόμενο».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα