back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είναι εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας στους γείτονες μας και αυτό οφείλεται κυρίως στην ενεργειακή μας στρατηγική και την στρατηγική στον τομέα του φυσικού αερίου, τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση -μεταξύ άλλων- στη νέα δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ρεβυθούσα που αύξησε την δυναμικότητα του σταθμού κατά 65 %, καθώς και στο νέο πλωτό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη που αναμένεται να λειτουργήσει ως τις αρχές του 2024.

Την στρατηγική της κυβέρνησης για ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο εξαγωγής φυσικού αερίου αλλά και πράσινης ενέργειας παρουσίασε στο ίδιο συνέδριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Υπογράμμισε ότι ήδη οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την χώρα μας έχουν φτάσει φέτος στα 2,5 δισεκ. κυβικά μέτρα έναντι 0,7 πέρυσι, ενώ οι δυνατότητες πολλαπλασιάζονται με την προσθήκη της νέας πλωτής δεξαμενής στην Ρεβυθούσα.

Την σύσταση ενός ειδικού δικαστηρίου, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών, για τη διερεύνηση και τη δίωξη του εγκλήματος της επιθετικότητας της Ρωσίας πρότεινε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ειδικότερα σε βιντεομήνυμά της σημειώνει ότι «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε θάνατο, καταστροφή και ανείπωτα δεινά». Όπως είπε μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 20.000 άμαχοι και 100.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί.

Εν τω μεταξύ η γραμμή βοήθειας έκτακτης ανάγκης που δημιούργησαν οι Ουκρανοί δέχεται καθημερινά δεκάδες αιτήσεις Ρώσων στρατιωτών που προσπαθούν να παραδοθούν.

Όπως αναφέρει η ουκρανική κυβέρνηση καθημερινά δέχεται έως και 100 αιτήσεις.

Τσουχτερά πρόστιμα -πολύ υψηλότερα από αυτά που ισχύουν σήμερα- θα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ για τους ασυνείδητους οδηγούς που σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε ράμπες ΑΜΕΑ ή διόδους τυφλών, διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή. Δεν απέκλεισε μάλιστα και το ενδεχόμενο επιβολής διοικητικών προστίμων στους Δήμους και κυρίως στις Περιφέρειες, οι διευθύνσεις μεταφορών των οποίων, δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από το νόμο. Αναφορικά με τα πεζοδρόμια, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι είναι αρμοδιότητα των Δήμων και κάλεσε το Δήμο Αθηναίων να σκύψει πάνω από το πρόβλημα της απρόσκοπτης μετακίνησης των ΑΜΕΑ.

Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για έκρηξη βόμβας στον Άρειο πάγο έγινε στις 9:30 το πρωί. Ήδη πραγματοποιήθηκε περιμετρικά έλεγχος για τυχόν ύποπτο αντικείμενο ενώ πριν από μισή ώρα η πρόεδρος του Αρείου πάγου ζήτησε την εκκένωση του κτιρίου, όπου στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών πραγματοποιούν ελέγχους.

Νέα προϊόντα από σήμερα στο «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ διευρύνονται και οι υπάρχουσες κατηγορίες, προκειμένου να καλυφθούν περισσότερες ανάγκες των καταναλωτών. Πλέον θα υπάρχουν προϊόντα για διαβητικούς όπως γλυκαντικές ουσίες τύπου στέβια και άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας. Παράλληλα, διευρύνεται η κατηγορία των «κατεψυγμένων λαχανικών» με πρόβλεψη να υπάρχουν δύο προϊόντα από τις κατηγορίες «αρακάς», «μπάμιες» και «φασολάκια». Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί και το «γιορτινό καλάθι”.

Συνεχείς περιπολίες από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή Ζάρακες της νότιας Εύβοιας μετά και από το δεύτερο σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ. Έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Έκκληση των αρχών προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Καθησυχαστικός ως προς την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας εμφανίστηκε πάντως ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας ‘Ακης Τσελέντης.

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχουν τεθεί τουλάχιστον 2.000 κινήσεις, διαφόρων χρηματικών ποσών , σε  προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα  καθώς  και σε λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου , που φέρονται να έχουν γίνει την τελευταία διετία.

Με μοριακό ή Rapid test δυο φορές την εβδομάδα και με δική τους επιβάρυνση θα επανέλθουν στο ΕΣΥ από την αρχή του έτους -σύμφωνα με πληροφορίες- του Αθηναϊκού Πρακτορείου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ. Για αύριο Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα διαρκέσουν έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης. Η κακοκαιρία με μεγάλα ύψη βροχής, καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, θα πλήξει τις μεσημβρινές ώρες και την Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

Οι χαμηλές τιμές της Black Friday ισχύουν ακόμη και σήμερα σε πολλά καταστήματα. Ωστόσο η ζυγαριά έχει ήδη γείρει για το πως συμπεριφέρθηκαν οι καταναλωτές και αν υπήρξαν τελικά ο αναμενόμενος μεγαλύτερος τζίρος στα καταστήματα. Για τις προτιμήσεις του κόσμου και τις διαπιστώσεις των εμπόρων το ρεπορταζ ετοίμασε ο Σπύρος Χαλικιάς…

Και ο καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνοπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα