back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Υποχώρησε στο 9% -από 9,5 που ήταν τον Οκτώβριο- ο πληθωρισμός στην χώρα μας για το Νοέμβριο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat. Η υποχώρηση οφείλεται κυρίως στην αποκλιμάκωση των τιμών στα προϊόντα ενέργειας. Παράλληλα η Eurostat εκτιμά πως ο ετήσιος πληθωρισμός για την ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 10%,από 10,6% που ήταν τον περασμένο μήνα. Τα προϊόντα ενέργειας στην Ευρωζώνη ανατιμήθηκαν με ρυθμό 34,9% τον τρέχοντα μήνα, από 41,5% τον Οκτώβριο, ενώ καταγράφηκε αύξηση 13,6% στα τρόφιμα από 13,1% τον Οκτώβριο.

Η Ελλάδα είναι εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας στους γείτονες μας και αυτό οφείλεται κυρίως στην ενεργειακή μας στρατηγική και την στρατηγική στον τομέα του φυσικού αερίου, τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο στην Αθήνα για το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση -μεταξύ άλλων- στη νέα δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ρεβυθούσα που αύξησε την δυναμικότητα του σταθμού κατά 65 %, καθώς και στο νέο πλωτό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη που αναμένεται να λειτουργήσει ως τις αρχές του 2024. Επίσης υπογράμμισε ότι η Ευρώπη, -όπως ήδη κάνει η Ελλάδα- θα πρέπει να προχωρήσει στη διερεύνηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου από την χώρα μας έχουν φτάσει φέτος στα 2,5 δισεκ. κυβικά μέτρα έναντι 0,7 που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ο οποίος μίλησε στο ίδιο συνέδριο. Όπως τόνισε, οι δυνατότητες πολλαπλασιάζονται με την προσθήκη της νέας πλωτής δεξαμενής στην Ρεβυθούσα.

Νέα προϊόντα από σήμερα στο «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ διευρύνονται και οι υπάρχουσες κατηγορίες, προκειμένου να καλυφθούν περισσότερες ανάγκες των καταναλωτών. Πλέον θα υπάρχουν προϊόντα για διαβητικούς όπως γλυκαντικές ουσίες τύπου στέβια και άλλα προϊόντα της ίδιας κατηγορίας. Παράλληλα, διευρύνεται η κατηγορία των «κατεψυγμένων λαχανικών». Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί και το «γιορτινό καλάθι”.

Τσουχτερά πρόστιμα -πολύ υψηλότερα από αυτά που ισχύουν σήμερα- θα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ για τους ασυνείδητους οδηγούς που σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους σε ράμπες ΑΜΕΑ ή διόδους τυφλών, διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή. Δεν απέκλεισε μάλιστα και το ενδεχόμενο επιβολής διοικητικών προστίμων στους Δήμους και κυρίως στις Περιφέρειες, οι διευθύνσεις μεταφορών των οποίων, δεν εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα από το νόμο. Αναφορικά με τα πεζοδρόμια, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι είναι αρμοδιότητα των Δήμων και κάλεσε το Δήμο Αθηναίων να σκύψει πάνω από το πρόβλημα της απρόσκοπτης μετακίνησης των ΑΜΕΑ, ενώ χαρακτήρισε τριτοκοσμική την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο Αθηναίων..

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των δυνάμεων της πολιτικής Προστασίας, μετά την σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ, χθες το βράδυ, νότια – νοτιοανατολικά της περιοχής Ζαράκων Ευβοίας, ενώ στο ίδιο εστιακό σημείο χθες το πρωί σημειώθηκε σεισμός 4,7 Ρίχτερ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής, έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Παράλληλα πραγματοποιούνται περιπολίες από Πυροσβεστικές και Αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος. Με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου, σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι Ε.Μ.Α.Κ.

Εκκενώθηκαν τα δικαστήρια στον Άρειο Πάγο μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα. Σε εξέλιξη έλεγχοι της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών της ΕΛΑΣ .

Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχουν τεθεί τουλάχιστον 2.000 κινήσεις, διαφόρων χρηματικών ποσών, σε  προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα  καθώς  και σε λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου , που φέρονται να έχουν γίνει την τελευταία διετία.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ. Για αύριο Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να καταδικάσει σθεναρά τις Ρωσικές μαζικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων, ενεργειακών υποδομών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, όπως αναφέρει το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, το οποίο έχει στη διάθεσή του το ΑΠΕ.

Την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, ξεκινά η προπληρωμή του Δώρου Χριστουγέννων και των επιδομάτων στους ανέργους, από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος.

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ θα διαρκέσουν έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης. Η κακοκαιρία με μεγάλα ύψη βροχής, καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, θα πλήξει τις μεσημβρινές ώρες και την Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας.

Και ο καιρός: Νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνοπολη στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα