back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα καθώς είναι κλειστή η νέα Εθνική Οδός, λόγω κατολίσθησης βράχων, στις 4 τα ξημερώματα, στο ύψος της Κακιας Σκάλας. Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό από τον κόμβο της Κινέτας έως τον κόμβο των Μεγάρων. Παραμένει το μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην καθοδο του Κηφισου από το ύψος της Εκάλης έως την νέα Ιωνία λόγω ακινητοποιημενου φορτηγού νωρίτερα στο ύψος της Δυρραχίου.

Στην άνοδο του Κηφισού κίνηση απο το Αιγάλεω έως τη Νέα Φιλαδέλφεια Επίσης προβλήματα θα συναντήσουν οι οδηγοί στον Καρέα και στην παραλιακή προς Πειραιά

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Σημείο τριβής αποτελούν τα άρθρα 7 και 10 του νομοσχεδίου που δίνουν τη δυνατότητα απασχόλησης γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα και προβλέπουν την προκήρυξη θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων έχει εξαγγείλει στάση εργασίας 11 με 3 και συγκέντρωση στη μια μετά το μεσημέρι έξω από τη Βουλή με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Αυτοδυναμία στην δεύτερη κάλπη βλέπει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μιλώντας χθες σε εκδήλωση των Συλλόγων Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Georgetown και Harvard στην Ελλάδα, αναφερόμενος, στις εκλογές, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο στόχος αυτός είναι απολύτως εφικτός.

“Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα παραμείνουν η αδικία και οι ανισότητες ή αν θα επιστρέψει η Δικαιοσύνη παντού”, δήλωσε από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ποσό 367,07 εκατ. ευρώ από την έκτακτη εισφορά ύψους 90% στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας βεβαιώθηκε για την περίοδο Οκτωβρίου 2021- Ιουνίου 2022. Το ποσό αυτό, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, είναι καταβλητέο έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022.

Σήμερα στα Χανιά θα πουν το τελευταίο αντίο οι συγγενείς και φίλοι στην 21νός ετών φοιτήτριας που έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη. Η κηδεία της Εμμανουέλας Καριωτάκη θα πραγματοποιηθεί στον ιερό ναό Αγίου Γερασίμου στο Νερόκουρο Χανίων.

Η καρδιά της νεαρής γυναίκας χτυπά πλέον σε μία 40χρονη μητέρα ενός κοριτσιού, που βρισκόταν στο τελικό στάδιο της καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε έναν 62χρονο καρκινοπαθή και ο ένας νεφρός της σε 67χρονη γυναίκα.

Νέα καταγγελία για ασέλγεια στην Κιβωτό του Κόσμου. Μετά τον 19χρονο που άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου”, ανήλικος από τη δομή του Βόλου -σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ- κλήθηκε υπό πλήρη μυστικότητα να καταθέσει και κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές της Αθήνας, ότι ηγετικό στέλεχος της δομής, προέβη σε ασελγείς πράξεις. Η κατάθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα ερευνήσει αν ισχύουν όσα καταγγέλλει ο ανήλικος.

Εν τω μεταξύ, με ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης, της «Κιβωτού του Κόσμου», απομακρύνθηκαν τρείς στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ τοποθετείται και υπηρεσία σεκιούριτι, για την ασφάλεια των δομών.

Συγγενείς θυμάτων που έζησαν και οι ίδιοι την κόλαση στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 θα βρεθούν και σήμερα στο βήμα του μάρτυρα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Ανάμεσα στους μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα είναι και η Βαρβάρα Φύτρου, η οποία έχασε τα δύο ανήλικα παιδιά της και το σύζυγό της, ενώ λίγο καιρό αργότερα πέθανε και πατέρας της.

Tον Δήμαρχο Νέας Υόρκης Eric Adams υποδέχεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Οι δύο Δήμαρχοι θα υπογράψουν Μνημόνιο για την αδελφοποίηση Αθήνας – Νέας Υόρκης και στις 10.50 θα παρακολουθήσουν την αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Βουλή .

Στις 6 το απόγευμα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με Δημάρχους από όλο τον κόσμο θα ανάψει τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Αθήνας που κοσμεί τα τελευταία 24ωρα την πλατεία Συντάγματος.

Σε νέες προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα να μην προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη βόρεια Συρία προχώρησαν χθες ΗΠΑ και Ρωσία.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργεντινή, Πολωνία, Γαλλία και Αυστραλία πήραν τα εισιτήρια για τη φάση των 16 του Μουντιάλ. Σήμερα διεξάγονται άλλοι 4 αγώνες, με τους Γερμανούς να κινδυνεύουν να μείνουν εκτός, σε περίπτωση που δεν νικήσουν την Κόστα Ρίκα. Στις 17,00 Καναδάς – Μαρόκο και Κροατία – Βέλγιο και στις 21,00 Ιαπωνία – Ισπανία και Κόστα Ρίκα – Γερμανία

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα