back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Προτάσεις που θα περιλαμβάνουν την επιδότηση του επιτοκίου των δανείων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης, για μικρό όμως αριθμό δανειοληπτών, αναμένεται να καταθέσουν το απόγευμα οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών στη συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα. Στόχος η αντιμετώπιση της αύξησης των δόσεων των δανείων που έχει επιφέρει η αύξηση των διατραπεζικών επιτοκίων που ανακοίνωσε, από τον περασμένο Ιούλιο, η Ε.Κ.Τ, η οποία ετοιμάζεται να ανακοινώσει στα μέσα Δεκεμβρίου την τέταρτη κατά σειρά, αύξηση των επιτοκίων κατά 0,5% η 0,75%. Από πλευράς Κυβέρνησης έχει διευκρινιστεί ότι το κύριο βάρος των επιπτώσεων που έχουν επιφέρει οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων στις δόσεις των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων θα πρέπει κατά κύριο λόγο να επωμιστούν οι τράπεζες που μετά τις πρόσφατες δύο ζημιογόνες χρήσεις τους πέρασαν πλέον στο κατώφλι της κερδοφορίας. Ωστόσο οι διοικήσεις των τραπεζών -στην πρώτη συνάντηση που είχαν με τον κ.Σταικούρα- εμφανίστηκαν επιφυλακτικές και αρνητικές στην ενίσχυση μέρους των δανειοληπτών τους ζητώντας από την Κυβέρνηση να αναλάβει αυτή το κόστος επιδοτώντας τα δάνεια ευάλωτων ομάδων, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα τύπου “ΓΕΦΥΡΑ Ι” όπως την περίοδο της πανδημίας.

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων ξεκίνησε πριν από λίγο -με τους εισηγητές των κομμάτων- στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Σημείο τριβής αποτελούν τα άρθρα 7 και 10 του νομοσχεδίου που δίνουν τη δυνατότητα απασχόλησης γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα και προβλέπουν την προκήρυξη θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζητά η ΠΟΕΔΗΝ η οποία έχει εξαγγείλει στάση εργασίας από αυτή την ώρα έως τις 3 και συγκέντρωση στη μια μετά το μεσημέρι έξω από τη Βουλή.

Για πρώτη φορά συστήνεται στην χώρα μας Εθνικό Μητρώο ασθενών με HIV λοίμωξη. Παράλληλα οι συγκεκριμένοι ασθενείς θα έχουν πλέον δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των αντι-ρε-τροϊκών φαρμάκων, των παραπεμπτικών των εργαστηριακών εξετάσεων ποσοτικού προσδιορισμού HIV-1 RNA, καθώς και άλλων εξετάσεων παρακολούθησης της λοίμωξης. Η συνταγογράφηση θα γίνεται από τους θεράποντες ιατρούς. Περισσότερα στο site του σταθμού μας στο 3w.athina984.gr

Συμβολικό μήνυμα συμπαράστασης στους φορείς και τους ασθενείς από ΑIDS, έστειλε η Ολομέλεια της Βουλής

Περίπου στα 368 εκατομμυρία ευρώ ανήλθε η φορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση στους παρόχους και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας για τα υπερκέρδη της περιόδου Οκτώβριος 2021 – Ιούνιος 2022. “Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέβαλε εισφορά στα υπερκέρδη των παραγωγών ρεύματος” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας σημειώνοντας ότι μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες βεβαιώνονται και τα υπολειπόμενα ποσά, ύψους 6 εκατομμυρίων 478 χιλίαδων 194 ευρώ.

Αυτοδυναμία στην δεύτερη κάλπη βλέπει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μιλώντας χθες σε εκδήλωση των Συλλόγων Αποφοίτων των Πανεπιστημίων Georgetown και Harvard στην Ελλάδα, αναφερόμενος, στις εκλογές, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο στόχος αυτός είναι απολύτως εφικτός.

Έως τις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση για το επίδομα θέρμανσης, το οποίο φέτος θα το λάβουν περισσότεροι πολίτες λόγω του αυξημένου κόστους θέρμανσης. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ λήγει στις 9 Δεκεμβρίου.

Απομακρύνθηκαν, με ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης, της «Κιβωτού του Κόσμου», τρείς στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας. Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ τοποθετείται και υπηρεσία σεκιούριτι, για την ασφάλεια των δομών.

Συγγενείς θυμάτων που έζησαν και οι ίδιοι την κόλαση στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 θα βρεθούν και σήμερα στο βήμα του μάρτυρα ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Ανάμεσα στους μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα είναι και η Βαρβάρα Φύτρου, η οποία έχασε τα δύο ανήλικα παιδιά της και το σύζυγό της, ενώ λίγο καιρό αργότερα πέθανε και πατέρας της.

Τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Αθήνας που κοσμεί τα τελευταία 24ωρα την πλατεία Συντάγματος, θα ανάψει στις 6 το απόγευμα ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με Δημάρχους από όλο τον κόσμο. Το πανέμορφο έλατο που και φέτος “ταξίδεψε” στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια. Στην εκδήλωση θα τραγουδήσει η Τάμτα με την Athens Big Band, ενώ τη βραδιά θα ανοίξουν ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες.

Και τρίτο εκρηκτικό μηχανισμό κρυμμένο σε ένα πακέτο το οποίο στάλθηκε με το ταχυδρομείο στην αεροπορική βάση Τορεχόν ντε Αρντόθ έξω από τη Μαδρίτη, εντόπισαν οι δυνάμεις της τάξεως στην Ισπανία σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo. Δύο βόμβες κρυμμένες σε επιστολές εντοπίστηκαν χθες, Τετάρτη, στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη -όπου τραυματίστηκε ελαφρά ένας άνθρωπος- αλλά και σε ένα εργοστάσιο παραγωγής όπλων στη Σαραγόσα.

Με τον Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί στις 7 παρά τέταρτο το απόγευμα ώρα Ελλάδος ο Εμμανουέλ Μακρόν ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα