back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άγιο Δημήτριο από το ύψος της οδού Ολύμπου μέχρι και την Στρατηγού Μακρυγιάννη, λόγω καθίζησης οδοστρώματος.

Μόνο η δεξιά λωρίδα θα δοθεί απόψε στην κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου στην περιοχή της Κινέτας, όπου υπάρχει το πρόβλημα με την πτώση βράχων στην Κακιά Σκάλα, σύμφωνα με την Ολυμπία Οδό. Η Τροχαία έως τότε εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό από τον κόμβο της Κινέττας.

Με διάταξη της Εισαγγελίας Ανηλίκων, απαγορεύεται, πλέον, στον Πατέρα Αντώνιο, και σε τρία ακόμη πρόσωπα από την “Κιβωτό του Κόσμου”, να πλησιάζουν τις δομές της οργάνωσης, με σκοπό την προστασία των παιδιών που διαβιούν σε αυτές. Η διάταξη έχει ισχύ για 90 ημέρες και κατόπιν του διαστήματος αυτού, για τη διατήρησή της θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της κιβωτού έδωσε σήμερα ο 19 χρόνος, που πρώτος κατήγγειλε ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης για σεξουαλική κακοποίηση. Στους εισαγγελείς κατέθεσε επίσης και πρώην τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης που βρισκόταν στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τελευταίος μίλησε για σωματική του κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της Κιβωτού.

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων συνεχίζεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, στην Ολομέλεια της Βουλής, Αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας τόσο επί της αρχής του νομοσχεδίου, όσο και επί των επίμαχων άρθρων 7 και 10, κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, με συνέπεια να υπάρχει η πιθανότητα, λόγω και της πληθώρας των ομιλητών, η ψηφοφορία να διεξαχθεί τελικά αύριο.

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Την κατάργηση του νομοσχεδίου εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απόπειρα ιδιωτικοποίησης και κατάργησης του ΕΣΥ. “Ανοίγετε τις πόρτες των νοσοκομείων στους κερδοσκόπους της υγείας και τους εμπόρους της ζωής”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Για υποκρισία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι μέσω του νομοσχεδίου δίνεται 10% αύξηση στους υγειονομικούς.

“Η κυβέρνηση απροκάλυπτα ενεργοποιεί την κρυφή της ατζέντα για ενεργοποίηση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας”, δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

“Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα που έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και σύσσωμο τον ιατρικό κόσμο”, είπε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι “οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι τα μεγάλα κοράκια της υγείας, οι κλινικάρχες και οι μεγάλες αλυσίδες στον χώρο της”. Σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία της ΕΙΝΑΠ.

Οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ συμφώνησαν προσωρινά στην ανώτατη τιμή πώλησης των 60 δολαρίων ανά βαρέλι για το ρωσικό πετρέλαιο που μεταφέρεται μέσω θαλάσσης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Τον αγώνα που έδωσε μέσα στη θάλασσα για περίπου πέντε ώρες μαζί με την οικογένεια του περιέγραψε στο δικαστήριο ένας από τους κατοίκους στο Μάτι. Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων συγγενών θυμάτων ή παθόντων, με τη εξέταση του καθενός να είναι και μια ξεχωριστή συγκλονιστική ιστορία.

Παγκόσμια Ημέρα AIDS η σημερινή. Για πρώτη φορά συστήνεται στην χώρα μας Εθνικό Μητρώο ασθενών με HIV λοίμωξη, ενώ οι ασθενείς θα έχουν πλέον δικαίωμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των φαρμάκων τους και των εξετάσεων τους.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του αντισημιτισμού η Αθήνα. Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Παγκόσμιας Συνόδου Δημάρχων, με οικοδεσπότη τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο υπεγράφη μνημόνιο για την αδελφοποίηση Αθήνας – Νέας Υόρκης, με τον δήμαρχο της αμερικανικής μεγαλούπολης, Ερικ Ανταμς.

Σε λίγη ώρα η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος. Το ύψους 21 μέτρων έλατο που και φέτος “ταξίδεψε” από το Καρπενήσι, θα ανάψει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με Δημάρχους από όλο τον κόσμο.

Με τον Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί στις 7 παρά τέταρτο το απόγευμα ώρα Ελλάδος, στον Λευκό Οίκο, ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Ήδη, από χθες, ο Γάλλος Πρόεδρος προειδοποίησε ότι το αμερικανικό πρόγραμμα για δημόσιες επενδύσεις και ενισχύσεις ύψους 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις τους και για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός, δημιουργεί κίνδυνο να διχαστεί η Δύση.

Για το Μουντιάλ του Κατάρ, στο ημίχρονο: Καναδάς-Μαρόκο 1-2 και Κροατία-Βέλγιο 0-0 . Στις εννέα το βράδυ αναμετρώνται Ιαπωνία – Ισπανία και Κόστα Ρίκα – Γερμανία.

ΚΑΙΡΟΣ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα