back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ε. Τσακαλώτος: Είμαστε έτοιμοι για εκλογές, πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές και πρέπει να γίνουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», δήλωσε ο βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, εκτίμησε ότι τόσο η υπόθεση των υποκλοπών όσο και η ασυμβίβαστη με τη βουλευτική ιδιότητα, επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ, Ανδρέα εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση.

«Η υπόθεση Πάτση είναι ίσως σημαντικότερη και από εκείνη των υποκλοπών και ευαισθητοποιεί περισσότερο την κοινή γνώμη καθώς ένας βουλευτής φέρεται να κερδίζει χρήματα από ευάλωτους οικονομικά ανθρώπους οι οποίοι χάνουν τα σπίτια τους. Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει πλήξει σημαντικά την κυβέρνηση της ΝΔ και αυτό αποτυπώνεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πρόσφατων δημοσκοπήσεων», τόνισε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που προβλέπει αλλαγές στη δευτεροβάθμια περίθαλψη δίνοντας, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και το οποίο έχει συγκεντρώσει την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που καταγγέλλουν ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το χαρακτήρισε απαράδεκτο, λέγοντας: «Είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο αλλάζει τον χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο πατέρας Μητσοτάκης είχε προσπαθήσει να αλλάξει ότι είχε πετύχει μέχρι τότε ο Γιώργος Γεννηματάς και τόσα χρόνια μετά, ο υιός Μητσοτάκης επιχειρεί να εγκαταστήσει την ανισότητα στο Σύστημα Υγείας. Δεν πρόκειται μόνο για αλλαγή του χαρακτήρα του ΕΣΥ, δίνει και ”δωράκια” στους μεγάλους οργανισμούς υγείας. Ο κ Μητσοτάκης, θέλει να ολοκληρώσει ότι έχει υποσχεθεί στα μεγάλα συμφέροντα και αυτό είναι κάτι που το είδαμε και στην Υγεία και στην Ενέργεια και παντού».

Ο κ. Τσακαλώτος, επισήμανε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης στοχευμένων μέτρων στήριξης των δανειοληπτών, των ευάλωτων λαϊκών στρωμάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και κατοχύρωση του δικαιώματος στη στέγαση, αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα και αξιοποίηση περισσότερων πόρων από Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Ο νέος πτωχευτικός κώδικας της κυβέρνησης δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις τους, όχι επειδή είναι κακοπληρωτές αλλά επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν και μάλιστα σε μια χώρα η οποία από το 2009 αντιμετωπίζει τη μια κρίση μετά την άλλη», σημείωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να επανεξετάσουμε τη θέση του δημοσίου συμφέροντος ώστε να μην έχουμε μια κυβέρνηση που υπηρετεί συστηματικά, με φανατισμό και αυταπάρνηση τα πολύ στενά οριζόμενα ιδιωτικά συμφέροντα, για τους λίγους. Άλλωστε, αυτός είναι ο πυρήνας μιας εναλλακτικής προοδευτικής κυβέρνησης, να βάλει το δημόσιο συμφέρον στο κέντρο όλων των πολιτικών που θα εφαρμόσει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα