back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΦΚΑ: Αντιδρούν οι εργαζόμενοι για την πρόσληψη ιδιωτών στις διευθυντικές θέσεις

Διαβάστε επίσης

Αποφασισμένοι να αντιδράσουν με κάθε συνδικαλιστικό και νομικό τρόπο απέναντι στην νομοθετική πρόβλεψη για την πρόσληψη ιδιωτών στις διευθυντικές θέσεις, δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ.

Σήμερα το Δ.Σ. του Οργανισμού αναμένεται να δώσει το “πράσινο φως” για την εφαρμογή της επίμαχης διάταξης του νόμου Χατζηδάκη (ν.4892/2022).

Όπως επισημαίνει η ΠΟΣΕ -ΕΦΚΑ, “για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας εντάσσονται golden boys στην διοικητική ιεραρχία του ΕΦΚΑ με αμοιβές έως και 8.000 €, εξαιρώντας μόνο τους εργαζομένους του φορέα, από τα όσα ορίζει σχετικά ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους”.

Οι εργαζόμενοι, καλούν τον υπουργό Εργασίας να μην τρέφει ψευδαισθήσεις ότι οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, οι ασφαλισμένοι και η κοινωνία πρόκειται να αποδεχθούν αυτή την εξέλιξη, η οποία φαλκιδεύει τον δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και στέλνουν συνδικαλιστικό…τελεσίγραφο υπογραμμίζοντας “Θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο και διαθέσιμο τρόπο, νομικό και κινηματικό, για να αποτραπεί η υλοποίηση αυτών των σχεδίων”.

Γκάλοπ με…φαντασία (;)

Σε ότι αφορά στην δημοσκόπηση που έδωσε χθες στην δημοσιότητα ο ΕΦΚΑ, σχετικά με την στάση των πολιτών απέναντι στην πρόσληψη ιδιωτών, έμπειροι συνδικαλιστές επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα που προτάσσει ο Φορέας, απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα:

Στο ερώτημα αν «η δυνατότητα πρόσληψης είναι προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση», εμφανίζεται το 51% των ερωτηθέντων να δηλώνει “σίγουρα στη σωστή ή μάλλον στη σωστή κατεύθυνση”, με εκείνους που δηλώνουν το αντίθετο να περιορίζονται στο 20%.

Ωστόσο, στο ερώτημα “γνωρίζετε ότι ο ΕΦΚΑ έχει τη δυνατότητα να προσλάβει στελέχη και από τον ιδιωτικό τομέα;” το 64% των ερωτηθέντων έχει ήδη απαντήσει ότι δεν γνωρίζει (ΔΓ/ΔΑ) και μόνο το 13% δήλωσε “το γνωρίζω πολύ καλά”.

“Επομένως, το 51% (δηλαδή, ένας στους δύο) που εμφανίζεται θετικό στην πρόσληψη ιδιωτών, δεν αφορά στο σύνολο των ερωτηθέντων αλλά στο μικρό ποσοστό που γνωρίζει το θέμα και τοποθετήθηκε!”, συμπληρώνουν οι συνδικαλιστές.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα