back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επιδότηση για μόλις 20.000 ευάλωτους δανειολήπτες η πρόταση των τραπεζών στον Χ. Σταϊκούρα

Διαβάστε επίσης

Με μικρό “καλάθι” προσφορών προς δανειολήπτες στεγαστικών δανείων με υποθήκη την α’ κατοικία προσήλθαν τελικώς στη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα που έληξε πριν από λίγο οι εκπρόσωποι των εμπορικών τραπεζών, αναλαμβάνοντας την επιδότηση του επιτοκίου των δόσεων για μόλις 20.000 ευάλωτους δανειολήπτες, οι οποίοι όμως θα ελεγχθούν για την οικονομική τους κατάσταση με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

Η πρόταση περιλαμβάνει την επιδότηση για ένα χρόνο (στην ουσία αφαίρεση) του επιπλέον τόκου στις δόσεις των δανείων τους που επήλθε από τις διαδοχικές αυξήσεις του διατραπεζικού επιτοκίου από την Ε.Κ.Τ. Μάλιστα η πρόταση των τραπεζών πριν υλοποιηθεί θα πρέπει να λάβει και το πράσινο φως από την Φρανκφούρτη όπου βρίσκεται η έδρα της ΕΚ.Τ. Όσον αφορά το ισπανικό μοντέλο ενίσχυσης των δανειοληπτών οι διοικήσεις των τραπεζών ήταν εξ αρχής κάθετα αντίθετες στην εφαρμογή του στη χώρα μας.

Πάντως οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου σε 15 ημέρες ώστε να οριστικοποιήσουν το όποιο πακέτο πιστωτικής ενίσχυσης δανειοληπτών τελικώς επιλέξουν από κοινού.

 

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα