back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

O κοντραμπασίστας και συνθέτης Μιχάλης Καλκάνης… SOLO στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος sol….αρει στο μικρόφωνο του Αθήνα 9.84!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Αυτή την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου καλεσμένος ο κοντραμπασίστας και συνθέτης Μιχάλης Καλκάνης.

Ο Μιχάλης Καλκάνης ξεχωρίζει ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς Ελλήνων μουσικών της τζαζ.

 

Ξεκίνησε από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και το Ωδείο Αθηνών. Στη συνέχεια, σπούδασε στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, και έκανε το master του στην Αγγλία, με τίτλο «Creative Μusic Technology».

Προέρχεται από μουσική οικογένεια και σε ηλικία 15 ετών τον κέρδισε το κοντραμπάσο και το ανεξερεύνητο στοιχείο του.

Μαζί με το σχήμα του, Mihalis Kalkanis Group, έχει δώσει ξεχωριστές παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Μικρή Επίδαυρο, το Palma Jazz Festival της Ισπανίας και άλλες ιδιαίτερες εμφανίσεις.

Ο πρόσφατος δίσκος του με τίτλο «Emotions», που κυκλοφορεί από την UNITED WE FLY, ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές για την αισθητική του αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζει ήχους και μελωδίες που άλλοτε «ακουμπάνε» στη Δύση και θυμίζουν κινηματογραφικά soundtracks, και άλλοτε «μυρίζουν» Ελλάδα και Βαλκάνια.

 


Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note Jazz Club, για να μας ξεναγήσει μαζί με το σχήμα του, Mihalis Kalkanis Group, στον εύθραυστο αλλά και ταυτόχρονα δυνατό ηχόκοσμό του.

Επιμέλεια και παραγωγή εκπομπής : Αριστέα Γιάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα