back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Θετική Φωνή” για την έγκαιρη διάγνωση του AIDS

Διαβάστε επίσης

Με μια δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ΗΙV ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) και η Gilead Sciences Ελλάδας, δίνουν και φέτος μήνυμα ζωής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, πραγματοποιείται από το πρωί μια δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV με σύμμαχο το Δήμο Αθηναίων, που έθεσε την καμπάνια υπό την αιγίδα του, και τα Κέντρα Πρόληψης και Σεξουαλικής Υγείας “Checkpoint”.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην Πλατεία Μοναστηρακίου, την Πέμπτη, το κοινό έχει την ευκαιρία, σήμερα, από τις 11 το πρωί μέχρι στις 3 το μεσημέρι, να κάνει εύκολα, γρήγορα και εμπιστευτικά τον διαγνωστικό έλεγχο, με μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο.

Με την έγκαιρη διάγνωση της λοίμωξης τα άτομα που ζουν με τον ιό έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και να διασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουν να ζουν μια φυσιολογική ζωή.

Η νέα καμπάνια με το σλόγκαν «Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο» στοχεύει να προκαλέσει άμεσα και έντονα το ενδιαφέρον για να μάθει κανείς περισσότερα για τη διαδικασία του διαγνωστικού ελέγχου HIV, κατά την οποία αρκεί ένα τσίμπημα στο δάχτυλο ή λίγο σάλιο για τη διενέργειά του.

Ο γενικός διευθυντής της Gilead Sciences Ελλάδας κ. Σάββας Χαραλαμπίδης, μιλώντας στον 9.84, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γίνεται κάθε χρόνο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Στόχος μας είναι να προκαλέσουμε άμεσα και έγκαιρα το ενδιαφέρον του κόσμου ώστε να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες για την απλή διαδικασία του διαγνωστικού ελέγχου για τον ιό HIV. Φέτος μετράμε 41 χρόνια από τότε που ήρθε ο ιός στην ζωή μας και σήμερα με αυτή την πρωτοβουλία ριχνόμαστε στην μάχη ενάντια στον φόβο και στο κοινωνικό στίγμα που δυστυχώς είναι ακόμη μαζί μας, παρά την μεγάλη πρόοδο που έχει συντελέσει η επιστήμη σε αυτό τον τομέα».

Κώστας Κορέλλης

 

 

  • Ετικέτες
  • AIDS
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα