back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: Το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ πολύ σύντομα θα μπει στο ντουλάπι της ιστορίας

Διαβάστε επίσης

Την κατάργηση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απόπειρα ιδιωτικοποίησης και κατάργησης του ΕΣΥ.

«Το νομοσχέδιο σας να το χαίρεστε πολύ σύντομα θα μπει στο ντουλάπι της ιστορίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «μισεί οτιδήποτε δημόσιο και αγαπά τους κερδοσκόπους της υγείας και τους εμπόρους της ζωής».

Παράλληλα παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται αναμόρφωση μισθολογίου με 2000 ευρώ μισθό για πρωτοδιόριστο γιατρό, άμεση πρόσληψη 5000 μόνιμων γιατρών και άλλων 10.000 σε ορίζοντα 3ετίας, ένταξη στο καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών και εδραίωση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Για υποκρισία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας ότι από τη μια πλευρά έχουμε έναν πρωθυπουργό που κάνει πράξη την αύξηση των μισθών των γιατρών καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει 10 τοις εκατό αύξηση και έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπόσχεται αυξήσεις αλλά ως πρωθυπουργός δεν έδωσε ούτε ένα σεντς στους γιατρούς.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα