back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπ. Εργασίας: Χωρίς τροποποίηση το ατομικό εργατικό δίκαιο

Διαβάστε επίσης

Την ολοκλήρωση της κωδικοποίησης της εργατικής νομοθεσίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία τροποποίηση των ρυθμίσεων που καθορίζουν το ατομικό εργατικό δίκαιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κωδικοποίηση δεν επιφέρει καμία τροποποίηση, προσθήκη ή κατάργηση διατάξεων, αλλά συγκεντρώνει τις υφιστάμενες διατάξεις όπως ισχύουν, με λογική και θεματική συνέχεια προκειμένου να διευκολύνεται η αναζήτηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου.

Επισημαίνεται δε ότι σε περίπτωση που υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο κείμενο του Κώδικα και στην αρχική διάταξη που έχει κωδικοποιηθεί, αυτή που θα εφαρμοσθεί θα είναι η αρχική διάταξη.

Μεταξύ άλλων, η κωδικοποιημένη εργατική νομοθεσία περιλαμβάνει τις βασικές ρυθμίσεις για τη σύμβαση εργασίας, την έννοια και το περιεχόμενό της, την κατάρτιση και την καταγγελία της, τον χρόνο εργασίας (ωράριο και άδειες) και την αμοιβή, κ.ά.

Το κωδικοποιημένο κείμενο θα κυρωθεί με Προεδρικό Διάταγμα, με την ίδια διαδικασία που εφαρμόστηκε για την κωδικοποίηση της εκλογικής και της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Θα ακολουθήσει εντός του Δεκεμβρίου η κωδικοποίηση της νομοθεσίας για το συλλογικό εργατικό δίκαιο, τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και τη διοικητική εποπτεία της αγοράς εργασίας.

Σημειώνεται ότι κωδικοποίηση, πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Kεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης (Κ.Ε.Κ.), με επικεφαλής τον επίτιμο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιο Σταυρόπουλο και τη συμβολή επιτροπής νομικών και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, με επικεφαλής τον Καθηγητή του Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημήτριο Ζερδελή και με βάση την προεργασία που εκπόνησε ομάδα νομικών υπό τον Επίκουρο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνο Μπακόπουλο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα