back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη παραμένει ως αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων στον Κηφισό από την Βαρυμπόμπη μέχρι τον Κόκκινο Μύλο, επίσης στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος της Αχιλλέως και στο κέντρο της Αθήνας στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντωνίου Ελευθεριάνου προκάλεσε το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου, λόγω της πτώσης βράχων, την περασμένη Τετάρτη. Να διερευνηθούν οι αιτίες της πολύωρης χθεσινής διακοπής ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Εως την Κυριακή, η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Κινέττας, θα διεξάγεται μόνον από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Να δώσουν λύσεις στους δανειολήπτες κάλεσε τις τράπεζες ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, να στηρίξουν τα ευάλωτα νοικοκυριά και να αποτρέψουν τη δημιουργία μιας νέας γενιάς “κόκκινων δανείων”. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα των χαμηλών επιτοκίων στις καταθέσεις, αλλά και τις υψηλές προμήθειες σε κάποιες συναλλαγές.

Να επιβληθεί στις τράπεζες ένας έκτακτος φόρος και να εξαναγκαστούν να προβούν σε ουσιαστικές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες, ζήτησε από το Κιλκίς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. “Βλέπουμε μέσα σε συνθήκες κρίσης οι τράπεζες να έχουν κέρδη πάνω από 1 δισ. μέσα στον χρόνο η κάθε μία. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί απλά να συζητά μαζί τους”, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο τάχα «ενοχλημένος» Κυριάκος Μητσοτάκης, ας σταματήσει να κάνει τον τροχονόμο των κερδών των τραπεζών. Από τις 7 Νοεμβρίου τον καλέσαμε να φορολογήσει με έκτακτη εισφορά τα υπερκέρδη, που συσσώρευσαν οι τράπεζες επωφελούμενες από το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και των επιτοκίων χορηγήσεων, που σημειωτέων είναι το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκά”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

“Το να εμφανίζεται ο κ. Μητσοτάκης ως δήθεν “πολέμιος” των τραπεζικών πρακτικών είναι απλά αστείο. Κυβέρνηση και τραπεζίτες στρώνουν το έδαφος για να διαιωνίζουν τη ληστρική πολιτική των τραπεζών σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος και των δανειοληπτών”, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, δηλαδή 156 ναι, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη – 141 βουλευτές της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν επί της Aρχής, αλλά και στα άρθρα 7 και 10 που αφορούν τη δυνατότητα απασχόλησης γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα και προβλέπουν την προκήρυξη θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, με καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου και 11 φυσικών προσώπων, μεταξύ τους ο Πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή. Θα διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη 4 κακουργημάτων, υπεξαίρεσης, απιστίας, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος “μαύρου χρήματος”.

“Το τουρκολιβυκό μνημόνιο απειλεί τη σταθερότητα στη Μεσόγειο, είναι παράνομο και άκυρο, και παραβιάζει κυριαρχικά μας δικαιώματα”, τονίζει η Αθήνα σε επιστολή της προς τον ΟΗΕ. Συνεχίζει την προκλητική ρητορική η Άγκυρα: “Ελλάδα, να μην παίρνεις αέρα βασιζόμενη σε τρίτες χώρες”, είπε ο Τούρκος υπ. Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ – παράλληλα, κατηγόρησε την χώρα μας ότι είναι εκείνη που αυξάνει την ένταση στα ελληνοτουρκικά.

Στη διεθνή επικαιρότητα:

Ο Ρώσος πρόεδρος παραμένει ανοιχτός σε συνομιλίες με στόχο «να διασφαλίσει τα συμφέροντά μας», αλλά η Μόσχα σίγουρα δεν ήταν έτοιμη να δεχτεί τους όρους των ΗΠΑ να φύγει ο Πούτιν από την Ουκρανία δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο. Κατά τη διάρκεια της ωριαίας συνομιλίας, το Βερολίνο είπε ότι ο Γερμανός καγκελάριος είχε παροτρύνει τον Ρώσο πρόεδρο να βρει μια διπλωματική λύση που θα περιελάμβανε την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία «το συντομότερο δυνατό».

Στην αθλητική σας ενημέρωση και στο Μουντιάλ: Με 2-1 επικράτησε η Νότια Κορέα της Πορτογαλίας, με 2-0 νίκησε η Ουρουγουάη την Γκάνα. Στις 9:00 Σερβία – Ελβετία και Καμερούν – Βραζιλία

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα