back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ενέργεια, οικονομία και άμυνα τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων των ηγετών του ΕΛΚ, στην Αθήνα.
Σήμερα πρώτη ημέρα της διήμερης διάσκεψης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο της ΚΟμισιόν τον Υπουργό εξωτερικών της Ιταλίας και τον Πρόεδρο του ΕΛΚ Manfred Weber.
Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την επικεφαλής της Κομισίον συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με έμφαση στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε κοινές λύσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης ενόψει και του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε συμφωνία κατέληξαν οι ευρωπαϊκές χώρες για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο, από τη Δευτέρα.
Στην πρόταση της Ένωσης να προσδιοριστεί στα 60 δολάρια ανά βαρέλι συμφώνησε και η Πολωνία, αίροντας το τελευταίο εμπόδιο και επιτρέποντας στην ΕΕ να προχωρήσει στην επίσημη έγκριση της συμφωνίας το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολωνίας στην ΕΕ Αντρέι Σάντος.
Η ανακοίνωση έρχεται αφότου η ομάδα των G7 συμφώνησε τον Σεπτέμβριο να επιβάλει όριο στο ρωσικό αργό και επομένως να περιορίσει τα έσοδα του Κρεμλίνου ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι ένα ανώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να προκαλέσει όλεθρο στις ενεργειακές αγορές και να ωθήσει τις τιμές των εμπορευμάτων ακόμη υψηλότερα.

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντωνίου Ελευθεριάνου προκάλεσε το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου, λόγω της πτώσης βράχων, την περασμένη Τετάρτη. Να διερευνηθούν οι αιτίες της πολύωρης διακοπής ζήτησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Μόνον από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας εως την Κυριακή, η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Κινέττας.

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος κάλεσε τις τράπεζες να δώσουν λύσεις στους δανειολήπτες. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, να στηρίξουν τα ευάλωτα νοικοκυριά και να αποτρέψουν τη δημιουργία μιας νέας γενιάς “κόκκινων δανείων”. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο θέμα των χαμηλών επιτοκίων στις καταθέσεις, αλλά και τις υψηλές προμήθειες σε κάποιες συναλλαγές.

«Μια κυβέρνηση που έχει πολιτική βούληση δεν κάνει παραινέσεις. Παίρνει αποφάσεις, βάζει κανόνες, νομοθετεί και επιβάλει έκτακτες εισφορές όταν συγκεντρώνονται άδικα κέρδη σε βάρος των πολιτών» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Βλέπουμε μέσα σε συνθήκες κρίσης οι τράπεζες να έχουν κέρδη πάνω από 1 δισ. μέσα στον χρόνο η κάθε μία. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί απλά να συζητά μαζί τους», τόνισε από το Κιλκίς ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε ανάλογες περιπτώσεις. Και όχι να μένει παρατηρητής της απελπισίας των πολιτών και των κοινωνικών ανισοτήτων», τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το να εμφανίζεται ο κ. Μητσοτάκης ως δήθεν “πολέμιος” των τραπεζικών πρακτικών είναι απλά αστείο. Κυβέρνηση και τραπεζίτες στρώνουν το έδαφος για να διαιωνίζουν τη ληστρική πολιτική των τραπεζών σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος και των δανειοληπτών», σχολιάζει το ΚΚΕ.

Στην αποκατάσταση ενός από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, στην Πατησίων όπου στεγαζόταν το ιστορικό σπίτι της Μαρίας Κάλλας προχωρά ο Δήμος Αθηναίων, ο οποίος στις αρχές του έτους προκηρύσσει διαγωνισμό, προκειμένου το κτίριο να στεγάσει την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas.
«Το κτίριο το οποίο για πολύ καιρό ήταν εγκαταλελειμμένο προκαλούσε ανάμεικτα συναισθήματα. Αν και συνδεδεμένο με την αίγλη της Κάλλας, η εικόνα του δεν ανταποκρινόταν σε αυτό που έπρεπε να είναι», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, υπογραμμίζοντας, ότι τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα, έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε πλήρη χρηματοδότηση και στις αρχές του χρόνου, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός».
Το έργο προϋπολογισμού €6.869.600, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δυο ετών.

Τουλάχιστον το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάποια μορφή ανοσίας στον κορονοιό, είτε λόγω της μόλυνσής του είτε λόγω του εμβολιασμού του, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους προειδοποιώντας για τον κίνδυνο μείωσης του βαθμού επαγρύπνησης. Προέτρεψε τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να ενθαρρύνουν άτομα που διατρέχουν κίνδυνο για την υγεία τους, όπως αυτά που είναι άνω των 60 ετών και αυτά με υποκείμενα νοσήματα, να εμβολιαστούν.

Πολύ σημαντική νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός με 81-67 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας για την Ευρωλίγκα.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα