back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, στην Ολομέλεια της Βουλής. Το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, τόσο επί της αρχής του νομοσχεδίου, όσο και επί των επίμαχων άρθρων 7 και 10, κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.  

Την κατάργηση του νομοσχεδίου εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απόπειρα ιδιωτικοποίησης και κατάργησης του ΕΣΥ.  
«Ανοίγετε τις πόρτες των νοσοκομείων στους κερδοσκόπους της υγείας και τους εμπόρους της ζωής», τόνισε ο κ. Τσίπρας. 
Για υποκρισία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι μέσω του νομοσχεδίου δίνεται 10% αύξηση στους υγειονομικούς.  

«H κυβέρνηση μετατρέπει ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, σε εκδήλωση του κόμματος για την ακρίβεια. Πρόσθεσε ότι ενώ οι Έλληνες πολίτες έχουν πανευρωπαϊκά τις τρίτες μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία, η κυβέρνηση αδιαφορεί και καθιστά την περίθαλψη προνόμιο” για όσους μπορούν να πληρώσουν». 

«Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα που έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και σύσσωμο τον ιατρικό κόσμο», είπε ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι τα μεγάλα κοράκια της υγείας, οι κλινικάρχες και οι μεγάλες αλυσίδες στον χώρο της».  

Tην χορήγηση μπόνους ύψους 250 ευρώ το μήνα σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, ανακοίνωσε απόψε από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. 
Όπως είπε, το συγκεκριμένο ποσό που θα χορηγηθεί οριζόντια σε όλους τους γιατρούς του ΕΚΑΒ, από την αρχή του χρόνου, έχει τη μορφή οικονομικού κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής και θα είναι επιπλέον των 120 ευρώ της αύξησης του νοσοκομειακού επιδόματος και του 5% της αύξησης στο βασικό μισθό. 

Επιδότηση της δόσης στεγαστικών δανείων για είκοσι εως είκοσι πέντε χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά και κάλυψη μέρους της επιβάρυνσης που προκύπτει από την αύξηση των επιτοκίων προωθούν οι τέσσερις τράπεζες εφόσον το σχέδιο εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

Κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τονίστηκε ότι το λεγόμενο «ισπανικό μοντέλο» δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην ελληνική αγορά εξηγώντας πως δεν τίθεται ζήτημα νέας επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, ενώ δέχθηκαν για μια ακόμα φορά προτροπές από την ηγεσία του υπουργείου για αύξηση των επιτοκίων στις καταθέσεις. ΟΙ δυο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση σε περίπου δύο εβδομάδες. 

Την αποστρατιω-τικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζήτησε απόψε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας κατηγορώντας εκ νέου τη χώρα μας για «παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου». 
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στο 29ο υπουργικό συμβούλιο του ΟΑΣΕ που πραγματοποιείται στο Λοτζ της Πολωνίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτες. 

«Είμαι έτοιμος να συνομιλήσω με τον Ρώσο πρόεδρο υπό τον όρο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα επιδείξει ενδιαφέρον για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα με τον Γάλλο ομόλογο του στο Λευκό Οίκο. 

Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να καταστήσουν τη Ρωσία υπόλογη για «ευρέως τεκμηριωμένες θηριωδίες και εγκλήματα πολέμου» στην Ουκρανία. Παράλληλα τόνισαν πως οι δυο χώρες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί».  
Μιλώντας νωρίτερα, στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ABC, ο Εμμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του.  
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με μυστική δημοσκόπηση του Κρεμλίνου το 55% των Ρώσων τάσσεται υπέρ των συνομιλιών με την Ουκρανία και μόνο το 25% υπέρ της συνέχισης του πολέμου. 

Μήνυμα ειρήνης, ενότητας, αλληλεγγύης και αγάπης, έστειλε απόψε η Αθήνα, με τη φαντασμαγορική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος. 
Το έλατο μήκους 21ενός μέτρων με σαράντα χιλιάδες λαμπάκια φωταγώγησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων και 25 ομόλογοι του από όλο τον κόσμο.  

«Το μήνυμα που στέλνουμε απόψε είναι ένα και μάς βρίσκει όλους ενωμένους: Το φως νικάει πάντα το σκοτάδι. Η ανάγκη για ενότητα και αλληλεγγύη είναι επιτακτική, περισσότερο από κάθε άλλη φορά», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.  
Για περισσότερο από ένα μήνα, στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www. athina984.gr 

Κλειστή παραμένει η οδός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άγιο Δημήτριο από το ύψος της οδού Ολύμπου μέχρι και την Στρατηγού Μακρυγιάννη, λόγω καθίζησης οδοστρώματος.  

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου από τον κόμβο Κινέττας μέχρι τον κόμβο της Πάχης στο ρεύμα προς Αθήνα, μετά την πτώση βράχων στην Κακιά Σκάλα, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία η δεξιά λωρίδα και η Λ.Ε.Α.  

Η Ιαπωνία με τη νίκη της 2-1 επί της Ισπανίας, άφησε εκτός της νοκ άουτ φάσης την Γερμανία που την ίδια ώρα επικρατούσε με 4-2 της Νότιας Κορέας. Το εισιτήριο για τους “16” του Μουντιαλ πήγε σε Ιάπωνες και Ισπανούς  

 Νωρίτερα Μαρόκο και Κροατία πήραν την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ. 

Για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 82-71 από την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη. 

ΚΑΙΡΟΣ   

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα