back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαλί: Στρατιώτης και φύλακας των τελωνείων σκοτώνονται σε «τρομοκρατική» ενέργεια

Διαβάστε επίσης

Στρατιωτικός και πολίτης έχασαν τη ζωή τους σε «τρομοκρατική επίθεση» στο δυτικό τμήμα της χώρας, δήλωσε χθες Πέμπτη στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος.

Η επίθεση έγινε το βράδυ προχθές Τετάρτη στη Γελιμανέ, κοντά στα σύνορα με τη Μαυριτανία, στην περιφέρεια Καΐ, όπου οι επιθέσεις τζιχαντιστών είναι σπάνιες.

Τα δύο θύματα ήταν «στρατιωτικός και φύλακας των τελωνείων»· η επίθεση είχε στόχο εγκατάσταση όπου βρίσκονται στρατιωτική βάση και γραφεία της υπηρεσίας τελωνείων, είπε ο Μαντικαμά Ντιαβαρά, επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Γελιμανέ, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες τοπικής οργάνωσης.

Η επίθεση «προκάλεσε τρόμο αλλά, δόξα τω Θεώ, οι τρομοκράτες απωθήθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις», πρόσθεσε.

Τοπικός αιρετός στη Γελιμανέ μίλησε για «καταιγισμό πυρός», τόνισε πως «οι τζιχαντιστές τα καταστρέφουν όλα στο πέρασμά τους», και πρόσθεσε πως «μετά το βόρειο και το κεντρικό τμήμα του Μαλί, αν το δυτικό τμήμα της χώρας γίνει στόχος, πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική», χωρίς να εξηγήσει τι εννοεί.

Το Μαλί, αντιμέτωπο από το 2012 με ασταμάτητες επιθέσεις τζιχαντιστών, παραμένει βυθισμένο σε βαθιά κρίση, ασφαλείας και πολιτική.

Η βία, που άρχισε στον βορρά, εξαπλώθηκε στο κεντρικό τμήμα της χώρας και σε γειτονικά κράτη, στην Μπουρκίνα Φάσο και στον Νίγηρα.

Περίκλειστο κράτος στην καρδιά του Σαχέλ, το Μαλί μετατράπηκε σε θέατρο δύο στρατιωτικών πραξικοπημάτων τον Αύγουστο του 2020 και τον Μάιο του 2021. Την εξουσία στη χώρα ασκεί ο συνταγματάρχης Ασιμί Γκοϊτά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα