back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τα κράτη μέλη της G7 και η Αυστραλία συμφώνησαν στην επιβολή ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, που όρισαν στα 60 δολάρια το βαρέλι, μετά την ανάλογη συμφωνία που κλείστηκε νωρίτερα από τις 27 χώρες της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε σε συμφωνία για ανώτατο όριο τιμής στα 60 δολάρια ανά βαρέλι του ρωσικού αργού, που μεταφέρεται δια θαλάσσης, μετά την στήριξη της Πολωνίας, που ήταν η τελευταία χώρα – μέλος, η οποία είχε αντιρρήσεις, ανοίγοντας το δρόμο για την επίσημη έγκριση μέσα στο Σαββατοκύριακο. Λεπτομέρειες της συμφωνίας πρόκειται να δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Κυριακή. Τη συμφωνία χαιρέτισε ο Λευκός Οίκος, σημειώνοντας ότι η απόφαση θα συμβάλει στον περιορισμό των ρωσικών εσόδων.

“Πρέπει να βελτιώσουμε την εργαλειοθήκη μας για να υποστηρίξουμε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν υψηλές τιμές ενέργειας” έγραψε στο Twitter, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο περιθώριο των εργασιών της διήμερης διάσκεψης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Αθήνα. Χθες πρώτη ημέρα των εργασιών, στο επίκεντρο των συζητήσεων των ηγετών, βρέθηκαν η ενεργειακή ασφάλεια, η οικονομία και η άμυνα.

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντωνίου Ελευθεριάνου προκάλεσε το κλείσιμο της εθνικής οδού λόγω πτώσης βράχων, ώστε να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της επικίνδυνης παρέμβασης στην οδική συγκοινωνία. Συγκεκριμένα θα ελεγχθεί γιατί το ανάχωμα που είχε κατασκευαστεί αποδείχτηκε ανεπαρκές, αν είχε κατασκευαστεί με ατέλειες από την αρχή, καθώς και αν υπήρχε υποχρέωση να συντηρείται. Η κίνηση των οχημάτων, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Κινέτας γίνεται προς το παρόν, μόνο από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου και 11 φυσικών προσώπων, μεταξύ τους ο Πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή. Θα διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη 4 κακουργημάτων: υπεξαίρεσης, απιστίας, φοροδιαφυγής και ξεπλύματος “μαύρου χρήματος”.

Διορία 15 ημερών έχουν οι 4 συστημικές τράπεζες ώστε να οριστικοποιήσουν το όποιο πακέτο πιστωτικής ενίσχυσης επιλέξουν για τους ευάλωτους δανειολήπτες. Την ίδια ώρα, την πρακτική των τραπεζών να αυξάνουν μόνο τα επιτόκια των δανείων διατηρώντας αμετάβλητα εκείνα των καταθέσεων, πιστοποιούν τα στοιχεία της ΤτΕ για τον Οκτώβριο.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για την φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, παίζουν στις 5: Ολλανδία – Ηνωμένες Πολιτείες και στις 9: Αργεντινή – Αυστραλία.

Στην Ευρωλίγκα, σημαντική νίκη για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε 81 – 67 της Ζαλγκίρις Κάουνας, στη Λιθουανία.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα