back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Αρνητική αναμένεται η απάντηση του Κρεμλίνου για το πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου που συμφώνησαν οι δυτικές δυνάμεις και έχει στόχο να περιοριστεί μια κρίσιμη πηγή χρηματοδότησης του πολέμου που διεξάγει η Μόσχα στην Ουκρανία.Η Ρωσία έχει πει κατ΄επανάληψη ότι δεν θα παράσχει πετρέλαιο στις χώρες που θα υιοθετήσουν το πλαφόνμια θέση που επαναβεβαίωσε σήμερα ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, πρεσβευτής της Μόσχας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, σε αναρτήσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. «Ξεκινώντας από φέτος η Ευρώπη θα ζήσει χωρίς το ρωσικό πετρέλαιο», είπε. Ωστόσο η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε πως το πλαφόν θα είναι ιδιαίτερα επωφελές για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις υψηλές τιμές της ενέργειας και των τροφίμων. 

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε σήμερα το ανώτατο όριο τιμής του βαρελιού ρωσικού πετρελαίου στα 60 δολάρια, μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η G7 και η Αυστραλία, εκτιμώντας ότι δεν επρόκειτο για “σοβαρή απόφαση“, καθώς το Κίεβο πρότεινε τιμή δύο φορές χαμηλότερη. 

 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου. Ο πατέρας Αντώνιοςεξωστρακίστηκε “ από το σπίτι του σύμφωνα με το δικηγόρο του Θρασύβουλο Κονταξή ο οποίος σε δηλώσεις του σήμερα έκανε λόγο για αβυσσαλέο μίσος από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έργο της “Κιβωτού”. Ο κ. Κονταξής μίλησε επίσης για  “εκλογική αγωνία” της κυβέρνησης και “εγκάθετο” Διοικητικό Συμβούλιο.  Υποστήριξε δε πως δεν υπάρχει καμία κατηγορία εις βάρος του πατέρα Αντωνίου ούτε έχει κληθεί κανείς εκ των κατηγορουμένων όπως γράφεται. 

 Νέα γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στην περιοχή του Πειραιά με καθ’ ομολογίαν δράστη έναν 25χρονο, ο οποίος εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και δήλωσε ότι σκότωσε τη 19χρονη σύντροφό του στο διαμέρισμά τους. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι του ζευγαριού και εντόπισαν την άτυχη κοπέλα σε λίμνη αίματος, θανάσιμα τραυματισμένη στο κεφάλι, πιθανότατα από πυροβολισμό. Όπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι κατάγεται από την Αλβανία.  

Αποδόθηκε  η μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας της Ολυμπίας οδού στην  περιοχή της Κακιάς Σκάλας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών μετά την πτώση βράχων στο οδόστρωμα. Κλειστή παραμένει μόνο η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.  Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή. 

Τραγωδία στην Κεφαλονιά όπου δύο άνδρες 45 και 25 ετών έχασαν τη ζωή τους  όταν το φορτηγό το οποίο οδηγούσε ο 45χρονος έπεσε σε γκρεμό 100 μέτρων ενώ βρισκόταν σε δύσβατο δρόμο στο χωριό Αννινάτα στα νότια του νησιού. Για την ανάσυρση των άτυχων ανδρών επιχείρησηαν 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.  

Στην αθλητική επικαιρότητα… 

Στα νοκ αουτ παιχνίδια για την φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ:  

 Ολλανδία – Ηνωμένες Πολιτείες 3-1  

Αργεντινή – Αυστραλία. 1-0 στο ημίχρονο  

Και ο καιρός…   

Νεφώσεις για αύριο στην Αττική παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα