back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Κιτσώνας: Χριστουγεννιάτικες προβολές, πειράματα και εργαστήρια στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Διαβάστε επίσης

Χριστουγεννιάτικες εντυπωσιακές προβολές, πειράματα, εργαστήρια και εκπλήξεις που συνδυάζουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τη μαγεία των παραμυθιών και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών, περιμένουν μικρούς και μεγάλους που θα επισκεφτούν και φέτος το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαρία Παύλου ο Διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, Μάνος Κιτσώνας και αυτά τα Χριστούγεννα τα παιδιά θα ταξιδέψουν» στον κόσμο της επιστήμης, της τεχνολογίας και της αστρονομίας με χριστουγεννιάτικες εκπαιδευτικές παραστάσεις και εργαστήρια με φυσική και online παρουσία.

Όπως τόνισε, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, θα κάνει πρεμιέρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου το «Ταξίδι στον Γαλαξία», μια προβολή διάρκειας 40 λεπτών, που αποτελεί μια περιπλάνηση από τη Γη μέχρι πέρα από τον γαλαξία μας με στόχο την καλύτερη κατανόηση του σχηματισμού των αστέρων και των γαλαξιών.

Επίσης, για τις μέρες των χριστουγεννιάτικων γιορτών, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο έχει ετοιμάσει ποικιλία δραστηριοτήτων.

«Το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων προβολών βασίζεται κυρίως σε παιδικές παραστάσεις όπως το παραμύθι ”Khrumka” που μιλά για τους αστερισμούς, ο ”Μαγικός Πλανήτης” που αναφέρεται στη μοναδικότητα της γης, το ”Άστρο των Χριστουγέννων” που είναι πάντα επίκαιρο τέτοια εποχή καθώς και η ”Lucia”, μια συναρπαστική ιστορία για τα πεφταστέρια που συνδυάζει τη γνώση με πλούσια και εντυπωσιακά γραφικά εφέ», ανέφερε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Κιτσώνα στο Ίδρυμα Ευγενίδου και στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες χριστουγεννιάτικες δράσεις όπως «Τα παγωμένα πειράματα» που εξερευνούν τις ιδιότητες των υλικών σε… Χριστουγεννιάτικες θερμοκρασίες μέσα από ζωντανά πειράματα, τα ειδικά προσαρμοσμένα εργαστήρια ρομποτικής όπου τα παιδιά θα μάθουν να προγραμματίζουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο να αναβοσβήνει ή να δημιουργούν έναν ρομποτικό τάρανδο, το εξαιρετικά δημοφιλές «Εργαστήριο Χριστουγεννιάτικης χλαπάτσας» καθώς και το on line εργαστήριο επιστήμης.

«Οι μικροί μας φίλοι μπορούν επίσης να απολαύσουν μια γιορτινή περιπέτεια στο Εργαστήριο Τεχνολογίας του ιδρύματος. Πρόκειται για το ”Σώσε τα Χριστούγεννα” με …πράκτορες εναντίον κατασκόπων», πρόσθεσε.

«Στο Ίδρυμα Ευγενίδου οι δράσεις έχουν πάντα μια εκπαιδευτική διάσταση. Στόχος μας είναι να περνούν καλά τα παιδιά αλλά να τους μένει και κάτι, να τους δημιουργούνται ερωτήματα ώστε στη συνέχεια να αναζητούν τις απαντήσεις», συμπλήρωσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα