back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Λίγα 24ωρα μετά την απόφαση της G7 και της Αυστραλίας να επιβάλλουν πλαφόν στα 60 δολάρια το βαρέλι στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρεται δια θαλάσσης, πηγές του ΟΠΕΚ προανήγγειλαν ότι ο Οργανισμός δεν θα αλλάξει την πολιτική του, ούτε θα εγκρίνει αυξήσεις στην ημερήσια παραγωγή πετρελαίου.

Διαβεβαιώσεις ότι παρά την ενεργειακή κρίση ‘’η Ευρώπη είναι ασφαλής για τον χειμώνα’’ παρείχε η Πρόεδρος της κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. ‘’Αυτούς τους οχτώ μήνες, όχι μόνο δεν υπήρξαν διακοπές ρεύματος στην Ευρώπη, αντίθετα καταφέραμε να γεμίσουμε τις αποθήκες αερίου μας κατά περίπου 96%’’ είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Κολέγιο της Ευρώπης στην Μπρυζ. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι ‘’οι υψηλές τιμές ενέργειας επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας’’.

Την κατάργηση της αστυνομίας ηθών στο Ιράν ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας , Μοχαμάντ Τζαφάρ Μονταζερί. Σύμφωνα με τον ίδιο μελετάται το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί ο νόμος του 1983 για την υποχρεωτική χρήση της μαντίλας.
Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη θα υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες για το καλάθι των παιχνιδιών.

Σε εγρήγορση κάλεσε τους συναδέλφους του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. Μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. τόνισε ότι αυτό που απαιτείται είναι «η αύξηση του βαθμού της ατομικής ευθύνης ενός εκάστου σε όλα τα επίπεδα ανεξαιρέτως».

Ξεκινά αύριο η δίκη για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, αναγκαστικού εγκλεισμού και μαστροπείας 19χρονης από την Ηλιούπολη, με φερόμενο δράστη 39χρονο εν ενεργεία αστυνομικό. Σοκάρουν οι αποκαλύψεις ότι ο πατέρας της 19χρονης τη βίαζε επί σειρά ετών όταν ήταν ανήλικη.

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη πήρε ο 25χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 19χρονης συντρόφου του στον Πειραιά. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και κοκαΐνης.

68.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας θα ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

131.6 εκατομμύρια ευρώ θα καταβληθούν από αύριο έως και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου σε περίπου 291 χιλιάδες δικαιούχους του e ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Στους σημερινούς νοκ άουτ αγώνες για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, παίζουν

Η Γαλλία επιβλήθηκε 3 –1 της Πολωνίας και προκρίθηκε στους 8 του Μουντιάλ. Χθες την πρόεγκριση στους 8 πήραν Ολλανδία και Αργεντινή.

Στις 21:00 η Αγγλία αντιμετωπίζει την Σενεγάλη.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις αύριο στην Αττική παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου

13,5 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα