back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ασφυξία στα παιδιατρικά νοσοκομεία από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού – Αναμονή έως και 8 ώρες

Διαβάστε επίσης

Αναμονές που φτάνουν ως και 8 ώρες παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, στα παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω των αυξημένων περιστατικών γρίπης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), χθες, Κυριακή (4/12), σε αναμονή που έφτανε και τις 7 ώρες βρίσκονταν 100 παιδιά με πυρετό. Το Σάββατο η αναμονή για εξέταση ήταν 8 ώρες.

Αναμονές που φτάνουν ως και 8 ώρες παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, στα παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω των αυξημένων περιστατικών γρίπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), χθες, Κυριακή (4/12), σε αναμονή που έφτανε και τις 7 ώρες βρίσκονταν 100 παιδιά με πυρετό. Το Σάββατο η αναμονή για εξέταση ήταν 8 ώρες.

Η ασφυξία στα παιδιατρικά νοσοκομεία οφείλεται κυρίως στις λοιμώξεις του αναπνευστικού  και στην πλειονότητά τους τα περιστατικά καταφθάνουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα διαγνωσμένα, καθώς εφέτος είναι η πρώτη χρονιά που είναι διαθέσιμα τα διπλά αυτοδιαγνωστικά τεστ (κορονοϊού- γρίπης). Γιαυτό και η πραγματική εικόνα διασποράς δεν αποτυπώνεται στην επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ ) για τη νόσο, καθώς ο διαγνωστικός έλεγχος δεν διενεργείται σε δομές υγείας, ούτως ώστε να δηλωθούν τα κρούσματα.

Η αυξητική τάση έχει ήδη αρχίσει από τον Οκτώβριο παρότι η γρίπη ξεκινάει προς τα τέλη Δεκεμβρίου και αυτό διότι ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός και οι αδενοϊοί είναι ήδη σε έξαρση σε παιδιά κυρίως μικρότερων ηλικιών, και κατ’ επέκταση σε όλη την οικογένεια . Η πίεση αυξάνεται καθώς περνούν οι μήνες, με τους ειδικούς να εκφράζουν ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι κατά την περίοδο της κορύφωσης της δραστηριότητας της εποχικής γρίπης.

Το 80%-90% της νοσηρότητας των παιδιών που εμφανίζονται στα παιδιατρικά ιατρεία αφορά σε λοιμώξεις του αναπνευστικού. Κύριο γνώρισμα ο υψηλός πυρετός που διαρκεί για 4-5 ημέρες. Αρκετές είναι αυτές που υποτροπιάζουν, δηλαδή αφού πέφτει ο πυρετός, μετά 2-3 ημέρες επανέρχεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα