back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Basket League: Ντέρμπι “αιωνίων” στο ΣΕΦ

Διαβάστε επίσης

Το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στο ΣΕΦ, σήμερα το απόγευμα κλείνει το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής της Basket League.

Oι δύο «αιώνιοι» θα τεθούν αντιμέτωποι για 2η φορά την τρέχουσα σεζόν, καθώς προηγήθηκε η «μάχη» τους στον τελικό του Σούπερ Καπ, με την ομάδα του Πειραιά να φτάνει άνετα στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς, επικρατώντας με 67-52, στη Ρόδο.

Η ομάδα του Πειραιά μετρά οκτώ διαδοχικές νίκες επί των «πρασίνων» σε Ελλάδα και Ευρώπη και αναζητά την 9η, καθώς πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο είχε νικήσει και μέσα στο ΟΑΚΑ για την Basket League, πανηγύρισε δύο νίκες εντός και εκτός στη Euroleague, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, για να κατακτήσει και το Super Cup στις 2 Οκτωβρίου 2022. Η τελευταία φορά που οι «πράσινοι» κατάφεραν να νικήσουν τον Ολυμπιακό ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2021, στο ΣΕΦ, για την 8η αγωνιστική της Basket League. Περίπου έναν χρόνο μετά, με προπονητή πλέον τον Ντέγιαν Ράντονιτς, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει έχοντας στόχο να βάλει τέλος στο νικηφόρ σερί της ομάδας του Πειραιά.

O Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα χωρίς ήττα στις πρώτες επτά αγωνιστικές της Basket League. Ο Παναθηναϊκός που έχει έναν αγώνα λιγότερο, μετρά ρεκόρ 5-1, καθώς είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Ο φετινός Ολυμπιακός είναι ανώτερος από τον περυσινό, αλλά σε ένα ντέρμπι τα πάντα μπορεί να συμβούν. Εξάλλου, ως φαβορί είχε υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός και πέρυσι, στην 8η αγωνιστική της Basket League, αλλά οι «πράσινοι» επέστρεψαν από το -14 για να περάσουν νικηφόρα από το Φάληρο με 76-81.

Τζάμπολ 19:15-ΕΡΤ3, με διαιτητές τους Πιτσίλκα, Καρδάρη και Θεονά

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα