back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύονται από σήμερα —με εξαιρέσεις—, καθώς το εμπάργκο που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο τέθηκε πλέον σε ισχύ. Οι εξαιρέσεις αφορούν την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τσεχία, τρία κράτη μέλη με υψηλό βαθμό εξάρτησης από το αργό της Ρωσίας που μεταφέρεται με αγωγούς, τόσο λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, όσο και της αδυναμίας τους να το υποκαταστήσουν άμεσα.

Την ίδια ώρα, οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες του ΟΠΕΚ αποφάσισαν να διατηρήσουν το καθεστώς μειωμένης παραγωγής πετρελαίου κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως που είχαν αποφασίσει τον Οκτώβριο.

Διαβεβαιώσεις ότι παρά την ενεργειακή κρίση η Ευρώπη είναι ασφαλής για τον χειμώνα, παρείχε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

«Η Ρωσία δεν θα πουλήσει πετρέλαιο που υπόκειται στο δυτικό πλαφόν τιμής ακόμη κι αν χρειαστεί να μειώσει την παραγωγή», διαμήνυσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ.

«Η Ελλάδα θα διαφοροποιηθεί πλήρως από το ρωσικό πετρέλαιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Έτσι από τον Ιανουάριο του 2023 και μετά, θα σταματήσουμε εντελώς να αγοράζουμε οποιοδήποτε πετρέλαιο από τη Ρωσία», δήλωσε στο Bloomberg ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Στην Ελλάδα, δεδομένη είναι η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στο ακριβό κόστος της ενέργειας. «Στοχεύουμε να βρούμε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο από το νέο έτος ώστε να βοηθήσουμε την κοινωνία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Συναντήσεις με τοπικούς φορείς θα έχει στην Τρίπολη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 12 το μεσημέρι θα παρουσιάσει στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Πελοπόννησο.

Διήμερη επίσκεψη στην Δυτική Μακεδονία πραγματοποιεί σήμερα και την Τρίτη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με πρώτο σταθμό την Φλώρινα.

Το κέντρο υγείας Καλυβίων θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

68.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας θα ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ανοίγει σήμερα ο β’ κύκλος κινητικότητας για το 2022 στο Δημόσιο. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από σήμερα έως και τις 14 Δεκεμβρίου, στην πλατφόρμα apografi.gov.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι μπορούν να δηλώσουν αιτήματα για συνολικά δέκα θέσεις έως και τριών φορέων.

Δίωρες στάσεις εργασίας εννέα με 11 το πρωί ξεκινούν οι δικαστικοί υπάλληλοι ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την «Επιλογή, κατάρτιση και επιμόρφωση των Δικαστικών Υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών».

Εκδικάζεται σήμερα από το Εφετείο Μυτιλήνης η υπόθεση της δολοφονίας της 24χρονης Ερατούς, το Μάιο του 2019, από τον εν διαστάσει σύζυγό της, για την άρση της ποινής των ισοβίων χωρίς ελαφρυντικά που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα, ισχυριζόμενος ότι τέλεσε το αδίκημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής. Στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έξω στο Δικαστικό Μέγαρο συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης.

Ξεκινά σήμερα η δίκη για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, αναγκαστικού εγκλεισμού και μαστροπείας 19χρονης από την Ηλιούπολη, με φερόμενο δράστη 39χρονο εν ενεργεία αστυνομικό. Σοκάρουν οι αποκαλύψεις ότι ο πατέρας της 19χρονης τη βίαζε επί σειρά ετών όταν ήταν ανήλικη.

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη έλαβε ο 25χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της 19χρονης συντρόφου του στον Πειραιά. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και κοκαϊνης.

Χρειάστηκαν 80 μέρες αιματηρών διαδηλώσεων στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 300 άνθρωποι και χιλιάδες φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν, για να υποχωρήσει το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν. Αξιωματούχος ανακοίνωσε την κατάργηση της αστυνομίας ηθών, αυτής που ευθύνεται για το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις, όμως στο τραπέζι έχει πέσει και το θέμα την υποχρεωτικότητας της μαντίλας, που καθιερώθηκε από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί το 1983.

Για το πολύτιμο εισιτήριο στους προ-ημιτελικούς του παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ αναμετρώνται: Στις 17.00 Ιαπωνία – Κροατία και στις 21.00 Βραζιλία – Νότια Κορέα.

Στους ‘’8’’ της διοργάνωσης πέρασαν ήδη Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία και Αργεντινή. Η Αγγλία ισοπέδωσε χθες με 3 – 0 τη Σενεγάλη, ενώ η Γαλλία επιβλήθηκε 3 –1 της Πολωνίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις σήμερα στην Αττική παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα