back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε νωρίτερα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών ένας μαθητής της έκτης τάξης του 9ου δημοτικού σχολείου Σερρών όταν τραυματίστηκε από πόρτα μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του σχολείου. Άλλα δυο παιδιά από το ίδιο σχολείο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένα και βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Εν ενεργεία συνταγματάρχης του στρατού είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο ληστής με τη χειροβομβίδα που το πρωί εισέβαλλε σε υποκατάστημα της Αργυρούπολης. Ο 53χρονος εντοπίστηκε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης πεζός περίπου μία ώρα μετά τη ληστεία, μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ εντοπίστηκε και μέρος των χρημάτων.

Ερευνάται αν είναι ο ίδιος δράστης δύο ακόμα ληστειών με τον ίδιο τρόπο σε Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε κατά του 16χρονου τα ξημερώματα στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τραυματισθεί σοβαρά στο κεφάλι. Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου, σε βαριά κατάσταση, μετά από πολύωρη επέμβαση, κατά την οποία του αφαιρέθηκε σφαίρα. Της καταδίωξης είχε προηγηθεί ο εφοδιασμός του οχήματος του σε πρατήριο καυσίμων χωρίς  να πληρώσει.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση στην οποία αναφέρει πως ο νεαρός οδηγός δεν συμμορφώθηκε στα σήματα των αστυνομικών έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο.

“Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός στο κεφάλι 16χρονου από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη, προκαλεί μόνο οργή και αποτροπιασμό”, τονίζει το ΚΚΕ.

Σύσκεψη με εκπροσώπους 18 επιχειρήσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Πελοποννήσου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Τρίπολη.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «Στην Τρίπολη συντάξαμε αυτό το Αναπτυξιακό Σχέδιο για να μπορέσουμε ακριβώς να προσδιορίσουμε την ανάγκη ενός συνεκτικού σχεδίου σε Περιφερειακό επίπεδο, το οποίο να συνενώνει διάφορα χρηματοοικονομικά εργαλεία και να υπακούει σε μία ενιαία λογική. Οι συγκεκριμένες 18 επιχειρήσεις απασχολούν συνολικά 8.375 εργαζομενους και έχουν επενδυτικό πλάνο τα επόμενα χρόνια 850 εκ. ευρώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Οι επιπτώσεις της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης στη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στο νομό της Φλώρινας είναι περισσότερο δυσβάσταχτες από άλλες περιοχές της χώρας λόγω του υψηλού κόστους για τη θέρμανση επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέπτεται τη Φλώρινα. Ταυτόχρονα είπε ότι η απολιγνιτοποίηση εφαρμόζεται με βίαιο τρόπο και χωρίς σχέδιο.

Το πρωί ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, στον οποίον εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

”Η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών». Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων.

Τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, κατά περίπου 6 δισ. ευρώ αναμένεται να εγκρίνει το Eurogroup κατά την σημερινή του συνεδρίαση στις Βρυξέλλες. Με βάση τη θετική αξιολόγηση της 1ης έκθεσης μετα-προγραμματικής Εποπτείας της χώρας μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συστήνει στο Eurogroup να ανάψει το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης από τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, ύψους 644 εκατ. ευρώ.

Εμπάργκο από σήμερα στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως είχε συμφωνηθεί από τον Ιούνιο. Εξαιρούνται η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία, δεδομένου ότι τα τρία αυτά κράτη μέλη έχουν υψηλό βαθμό εξάρτησης από το Ρωσικό αργό.

Δρακόντεια αναμένεται να είναι αύριο τα μέτρα ασφαλείας εν όψει των πορειών στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι ιδιαίτερα στην περιοχή των εξαρχείων και στους δρόμους γύρω από τα προπύλαια όπου στις έξι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση.

Να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα από το χώρο της Κιβωτού ζήτησαν, με έγκλησή τους, από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πατέρα Αντωνίου.

Σε μια σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων στον τομέα της καθαριότητας, σχετικά με την καθημερινότητα του πολίτη, έχει προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων μέσα στην χρονιά. Περισσότερα θα μας πει ο Κώστας Κορέλλης…

Στο Διεθνή χώρο: Δύο άνθρωποι νεκροί από Ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν κτίρια στην επαρχία Ζαπορίζια της νότιας Ουκρανίας δήλωσε ο Κίριλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής επικεφαλής της ουκρανικής προεδρίας.

Και στους αγώνες του Μουντιάλ: Στις 5:00 Ιαπωνία – Κροατία και στις 9:00 Βραζιλία – Ν. Κορέα για το Μουντιάλ στο Κατάρ. Στις 7:15 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα