back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία στις Σέρρες. Χωρίς τις αισθήσεις του μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης ένας 11χρονος μαθητής της Στ’ τάξης του 9ου δημοτικού σχολείου Σερρών, όταν τραυματίστηκε από πόρτα μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του σχολείου. Άλλα δυο παιδιά, 6 και 11 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στον χώρο του λεβητοστασίου γίνονταν εργασίες για την εγκατάσταση γεωθερμίας και η έκρηξη έγινε μικρό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που τα συνεργεία είχαν αποχωρήσει.

Eν ενεργεία συνταγματάρχης του στρατού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ληστής με τη χειροβομβίδα, στις 10 παρά 20 το πρωί, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αργυρούπολη. Ο 53χρονος εντοπίστηκε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης πεζός, περίπου μία ώρα μετά τη ληστεία. Ερευνάται αν είναι ο ίδιος δράστης δύο ακόμα ληστείων με τον ίδιο τρόπο σε Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, που πυροβόλησε τον 16χρονο τη νύχτα, στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Συγκεκριμένα, ο 16χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου, σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, μετά από πολύωρη επέμβαση, κατά την οποία του αφαιρέθηκε σφαίρα. Η καταδίωξη ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο νεαρός δεν πλήρωσε σε πρατήριο καυσίμων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν συμμορφώθηκε στα σήματα των αστυνομικών, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο. “Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός στο κεφάλι 16χρονου από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη, προκαλεί μόνο οργή και αποτροπιασμό”, τονίζει το ΚΚΕ. Παράσταση διαμαρτυρίας της ΚΝΕ σήμερα στις 19:30 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επεισόδια από Ρομά, έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

“Στρέφουμε την προσοχή μας στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας”, δήλωσε από την Τρίπολη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “θεωρεί απόλυτη προτεραιότητα την ένταξη στο δίκτυο μονάδων που μπορούν να χρησιμοποιούν ΑΠΕ για να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους”.

Περιοδεία στη Δ. Μακεδονία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Από τη Φλώρινα τόνισε ότι οι επιπτώσεις της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης στη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στο νομό της Φλώρινας είναι περισσότερο δυσβάσταχτες από άλλες περιοχές της χώρας λόγω του υψηλού κόστους για τη θέρμανση. Ταυτόχρονα είπε ότι η απολιγνιτοποίηση εφαρμόζεται με βίαιο τρόπο και χωρίς σχέδιο, μεγεθύνοντας έτσι τις δυσκολίες από την ενεργειακή κρίση. Το πρωί ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, στον οποίον εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Όπως, είπε, αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια.

”Η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, όπου αναμένεται σύγκρουση κορυφής Μητσοτάκη- Τσίπρα. Το νομοσχέδιο το οποίο νωρίτερα υπερψηφίστηκε με τις ψήφους της ΝΔ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Επίσης, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι “οι εκλογές θα γίνουν το 2023, όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τελος της τετραετίας”.

Σε ισχύ από σήμερα εμπάργκο και πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο. Η κίνηση της Δύσης συνιστά κατάφωρη παραβίαση που αντιβαίνει τους κανόνες του ελεύθερου εμπορίου και θα αποσταθεροποιήσει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, προκαλώντας έλλειψη προσφοράς, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ. Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει αντίκτυπο στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ συνιστά μια “σοβαρή απειλή” για τη Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές της Δύσης εγείρουν κίνδυνο για μια “απευθείας σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων με καταστροφικές συνέπειες”.

Τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, κατά περίπου 6 δις ευρώ αναμένεται να εγκρίνει το Eurogroup κατά την σημερινή του συνεδρίαση, στις Βρυξέλλες. Με βάση τη θετική αξιολόγηση της 1ης έκθεσης μετα-προγραμματικής Εποπτείας της χώρας μας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συστήνει στο Eurogroup να ανάψει το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης από τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, ύψους 644 εκ. ευρώ.

Και ηλεκτρονικά μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτημα για ένταξη στις 24 μηνιαίες δόσεις οι οφειλέτες που τηρούν πάγια ρύθμιση 12 δόσεων, καθώς ενεργοποιήθηκε, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΚΕΑΟ.

Δρακόντεια αναμένεται να είναι αύριο τα μέτρα ασφαλείας εν όψει των πορειών στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κλειστός, με εντολή της Αστυνομίας, θα είναι από τις 9:00 το πρωί, ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο”, και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Eπίσης, αναμένεται να απαγορευθεί η πρόσβαση στην πλατεία των Εξαρχείων, λόγω και του εργοταξίου που έχει στηθεί για το μετρό, ενώ θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων και των πορειών. Τα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή σταδιακά από τις 12:00 το μεσημέρι, όπου είναι προγραμματισμένη η πρώτη πορεία με συγκέντρωση στα Προπύλαια από μαθητές και φοιτητές ενώ στις 18.00 είναι το κάλεσμα πάλι στα Προπύλαια από διάφορες συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο θάφτηκε κάτω από τις λάσπες εξαιτίας κατολίσθησης στη βορειοδυτική Κολομβία χθες (τοπική ώρα), σύμφωνα με τις αρχές και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Στην αθλητική σας ενημέρωση, με δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η φάση των νοκ άουτ παιχνιδιών στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ για την μπάσκετ Λιγκ. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου – 14 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα