back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Ευθύνες στο δήμο Σερρών επιρρίπτει ο διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, όπου σημειώθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 11χρονος μαθητής και να τραυματιστούν άλλα δυο παιδιά, 10 και 6 ετών, ο 10χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Σερρών, ενώ ο 6χρονος διεκομίσθη προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του «Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης. Στον χώρο του λεβητοστασίου γίνονταν εργασίες για την εγκατάσταση γεωθερμίας και η έκρηξη έγινε μικρό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που τα συνεργεία αποχώρησαν. Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, Νικόλαο Τσιότσιο, πρόσφατα εγκαταστάθηκε, μέσω ΕΣΠΑ, σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου. Ο ίδιος όπως ανέφερε διαφωνούσε με το εν λόγω έργο καθώς δεν αποτελούσε πρόταση του σχολείου. «Θα αποδοθούν ευθύνες» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.
«Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, που πυροβόλησε τον 16χρονο τη νύχτα, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Ο 16χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου, σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, μετά από πολύωρη επέμβαση. Η καταδίωξη ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο νεαρός δεν πλήρωσε σε πρατήριο καυσίμων.

Περισσότερα από 200 έργα και αρκετές πρόσθετες παρεμβάσεις περιλαμβάνει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2030, το οποίο είναι προϋπολογισμού 5,25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην παρουσίαση του, τόνισε ότι η δίκαιη ανάπτυξη για την κυβέρνηση σημαίνει να δείχνει την ίδια φροντίδα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Οι επιπτώσεις της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης στη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στο νομό της Φλώρινας είναι περισσότερο δυσβάσταχτες από άλλες περιοχές της χώρας λόγω του υψηλού κόστους για τη θέρμανση, τόνισε από τη Φλώρινα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Πρόσθεσε ότι η απολιγνιτοποίηση εφαρμόζεται με βίαιο τρόπο και χωρίς σχέδιο, μεγεθύνοντας έτσι τις δυσκολίες από την ενεργειακή κρίση. Το πρωί ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, στον οποίο εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Όπως, είπε, αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια.

Άλμα 3% στις τιμές του πετρελαίου μετά το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό αργό. Η τιμή του πετρελαίου κινείται στα 88 δολάρια το βαρέλι με τους αναλυτές να προειδοποιούν για νέα αύξηση τις επόμενες ημέρες. Από σήμερα σε ισχύ και το πλαφόν των 60 δολαρίων στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρεται δια θαλάσσης.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές της Μολδαβίας εντόπισαν θραύσματα ενός πυραύλου που καταρρίφθηκε σε περιοχή στα βόρεια της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με κρατικά Μέσα. Νωρίτερα, είχε σημειωθεί μαζικό κύμα ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία, όπου δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Tη δημιουργία έως 68.000 θέσεων εργασίας, προβλέπουν τα έξι νέα προγράμματα της ΔΥΠΑ, με ιδιαίτερη βαρύτητα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού όπως οι μακροχρονίως άνεργοι, οι νέοι, οι γυναίκες και τα άτομα με αναπηρία. Οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν αίτησή αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Δρακόντεια αναμένεται να είναι αύριο τα μέτρα ασφαλείας εν όψει των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κλειστός, με εντολή της Αστυνομίας, θα είναι από τις 9:00 το πρωί, ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο”, και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Eπίσης, αναμένεται να απαγορευθεί η πρόσβαση στην πλατεία των Εξαρχείων, λόγω και του εργοταξίου που έχει στηθεί για το μετρό, ενώ θα υπάρξουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο κέντρο της Αθήνας.

Για το αίτημα του Δήμου Αθηναίων να αλλάξει το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων, ώστε να λειτουργεί εύρυθμα η πόλη και να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» μίλησε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στο παγκόσμιο Κύπελλο και για την πρόκριση στους 8 σε παράταση ο αγώνας Ιαπωνία Κροατία, το σκορ στην κανονική διάρκεια έληξε 1-1. Στις 9μμ θα παίξουν Βραζιλία – Νότια Κορέα. Στο μπάσκετ, σε λίγη ώρα ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
14 Βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα