back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Σερρών προκάλεσε ο τραγικός θάνατος 11χρονου μαθητή στο 9ο δημοτικό σχολείο της πόλης μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να διερευνηθούν, άμεσα, οι ευθύνες για την έκρηξη που έγινε στον παλιό καυστήρα πετρελαίου μετά από εργασίες αντικατάσταση με σύστημα γεωθερμίας. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Γιώργος Νυχτοπάτης σημείωσε ότι «στο σχολείο βρισκόταν ο εργολάβος του έργου και όχι ο συντηρητής του καυστήρα κατά τις σημερινές εργασίες».
«Έγινε ένα έργο για το οποίο διαφωνούσα, και που έγινε με ευθύνη του δήμου» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Τσιότσιος.

Σε έξι προσαγωγές προχώρησε, η Αστυνομία, μετά την ένταση που επικράτησε σε συγκέντρωση και πορεία ατόμων από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και στα Εξάρχεια, στον απόηχο του τραυματισμού 16χρονου που πυροβολήθηκε κατά την διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικό. Ο νεαρός νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου, σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, μετά από πολύωρη επέμβαση. Εν τω μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκε, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, που εμπλέκεται στο περιστατικό. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του.

Την διατήρηση για ένα χρόνο ακόμα του πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις και εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ ανά υπάλληλο τον Δεκέμβριο σε όλους τους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού, ανακοίνωσε από την Τρίπολη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως έκανε εξάλλου γνωστό, στις 20 Δεκεμβρίου θα εκταμιευθεί για 2.300.000 ευάλωτους συμπολίτες μας το ειδικό επίδομα στήριξης ύψους 250 ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι μόνο τον Δεκέμβριο ο προϋπολογισμός, εκτός από την στήριξη που παρέχει στους λογαριασμούς ενέργειας, θα εκταμιεύει ποσό που ξεπερνά τα 800 εκατ. για την στήριξη της κοινωνίας.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε εξάλλου ότι από 1ης Μαΐου του επόμενου έτους θα αυξηθεί για τρίτη φορά ο κατώτατος μισθός, από 1/1/2023 καταργείται για όλους η εισφορά αλληλεγγύης, ενώ η κυβέρνηση προχωρά μετά από χρόνια σε αυξήσεις κοντά στο 8% στις αποδοχές 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων.
Ο πρωθυπουργός καταλόγισε εξάλλου στους αντιπάλους του ότι “επιδιώκουν συνειδητά να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα”, ενώ σχολιάζοντας την μετάβαση του Αλέξη Τσίπρα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διερωτήθηκε τι πήγε να κάνει, “για να εμπλέξει ακόμη και το Στράτευμα στα σενάριά του περί δήθεν υποκλοπών”;

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα, στηλιτεύοντας παράλληλα τη βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Φλώρινα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε ότι οι επιπτώσεις της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης στη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στο νομό της Φλώρινας είναι περισσότερο δυσβάσταχτες από άλλες περιοχές της χώρας, λόγω του υψηλού κόστους για τη θέρμανση.
Το πρωί ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, στον οποίο εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για τις εξελίξεις στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Όπως, είπε, αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, η παρακολούθηση των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων θέτει σε διακινδύνευση την ίδια την εθνική μας ασφάλεια.

Mέτρα συνολικού ύψους σχεδόν 6 δισ. ευρώ, που αφορά στην εκταμίευση της όγδοης και τελευταίας δόσης από τα κέρδη των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών από αγορά ελληνικών ομολόγων, καθώς και στον μόνιμο μηδενισμό, του επιπρόσθετου περιθωρίου ενέκρινε το eurogroup. Η παρέμβαση αναμένεται να μειώσει το ελληνικό δημόσιο χρέος κατά 5,2 δις ευρώ.
Το συμβούλιο χαιρέτισε την πρόοδο της Ελλάδας κάνοντας λόγο για «ιστορική στιγμή» αφού ολοκληρώνεται στο σύνολό της η ενισχυμένη εποπτεία.
Το Eurogroup στη σχετική ανακοίνωσή του τονίζει ότι «οι αρχές τήρησαν τις δεσμεύσεις τους σε διάφορους τομείς, ιδίως στη δημοσιονομική πολιτική, στη φορολογική διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στις μεταρρυθμίσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα, στο κτηματολόγιο και στις ιδιωτικοποιήσεις». Επισήμανε ωστόσο πως σε ορισμένους τομείς, «έχει σημειωθεί πρόοδος, αλλά απαιτούνται περαιτέρω βήματα για την πλήρη επίτευξη των στόχων» όπως η εφαρμογή της μεταρρύθμισης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η κωδικοποίηση του εργατικού δικαίου και η εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου τομέα.

Δρακόντεια αναμένεται να είναι αύριο τα μέτρα ασφαλείας εν όψει των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κλειστός, με εντολή της Αστυνομίας, θα είναι από τις 9:00 το πρωί, ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο”, και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Eπίσης, αναμένεται να απαγορευθεί η πρόσβαση στην πλατεία των Εξαρχείων, λόγω και του εργοταξίου που έχει στηθεί για το μετρό.

Τουλάχιστον 504 άνθρωποι εκτελέστηκαν το 2022, στον Ιράν. Η πληροφορία έγινε γνωστή από ΜΚΟ, καθώς οι φόβοι εντείνονται για την αυξημένη χρήση της θανατικής ποινής από τις ιρανικές αρχές εναντίον των προσώπων που ενεπλάκησαν στο κίνημα διαμαρτυρίας το οποίο συγκλονίζει τη χώρα μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 68-66 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ για την 8η αγωνιστική της Basket League και εξασφάλισε ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ διευρύνοντας το σερί νικών του επί του «αιωνίου» αντιπάλου στο 9-0.
Πριν από την έναρξη του αγώνα, έξω από το ΣΕΦ σημειώθηκαν επεισόδια. Ομάδες ατόμων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με βόμβες μολότοφ και βεγγαλικά, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Κατάρ, Βραζιλία και Κροατία πέρασαν στους 8. Πριν από λίγο οι Βραζιλιάνοι κέρδισαν 4-1 τη Νότια Κορέα. Νωρίτερα, η Κροατία επικράτησε 3-1 της Ιαπωνίας στα πέναλτι.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα